Τη μη αναγνώριση ελαφρυντικού (συγκεκριμένα, κανενός ελαφρυντικού) στον Ηλία Μίχο, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελική λειτουργός, σε μια διαδικασία που συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών, φέρεται να επικαλέστηκε τις ειδεχθείς πράξεις, για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος μεταξύ των οποίων βιασμός και μαστροπεία. Στην περίπτωση που γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση, ο 55χρονος είναι αντιμέτωπος με ισόβια.

Η εισαγγελέας της έδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αρνητική στη χορήγηση ελαφρυντικού και στη μητέρα της 12χρονης, η οποία έχει κριθεί ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση και είναι θέμα ωρών η αποφυλάκισή της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελέας μίλησε για την απαξία της πράξης της, ενώ εστίασε και στην παραμέληση που είχε επιδείξει στην κόρη της.

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ούτε στον δεύτερο κατηγορούμενο που κρίθηκε ένοχος για την εκπόρνευση του παιδιού, τον αποκαλούμενο «Μιχάλη».

Σε ό,τι αφορά τους κατηγορούμενους ως «πελάτες», η εισαγγελέας φέρεται να ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου μόνο σε εκείνους που καταδικάστηκαν για μια πράξη, και ειλικρινή μεταμέλεια σε έναν μόνο καταδικασθέντα, που οι πληροφορίες λένε πως επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Αν και οι συνήγοροι έδωσαν «μάχη», για να αναγνωριστεί στους εντολείς τους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να μην το κάνει.

Η διαδικασία συνεχίζεται, κεκλεισμένων των θυρών, με τις δευτερολογίες των συνηγόρων.

Δείτε φωτογραφίες από τα δικαστήρια σήμερα: