Υψηλότατες χρηματικές εγγυήσεις πρέπει να καταβάλουν για να παραμείνουν ελεύθεροι ακόμη δυο κατηγορούμενοι στην υπόθεση για τη σύμβαση 717 που αφορά στη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Μετά τις απολογίες τους, ενώπιον της Ελληνίδας Ευρωπαίας Ανακρίτριας, οι δυο κατηγορούμενοι οι οποίοι συνδέονται με την ΕΡΓΟΣΕ αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση η οποία στο σύνολο της σπάει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο καταβολής εγγυοδοσίας 800 και 900 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα ενώ επιπλέον τους επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μέχρι τώρα έχουν απολογηθεί πέντε κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση στους οποίους έχουν επιβληθεί εγγυοδοσίες που συνολικά αγγίζουν το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Για να κλείσει ο κύκλος των απολογιών αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου τουλάχιστον 18 πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.