Σάλο προκαλεί η δράση μιας γυναίκας που παρίστανε την αποκλειστική νοσοκόμα και έκλεβε ασθενείς και τους συνοδούς τους μέσα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά».

Μετά την επεισοδιακή της σύλληψη περασμένη Κυριακή, όταν τραυμάτισε μια νοσοκόμα και έναν αστυνομικό που προσπάθησαν να την σταματήσουν, μια σειρά από ερωτήματα περιμένουν απαντήσεις, για τους ελέγχους που γίνονται και για την ασφάλεια των ασθενών που συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Οι μαρτυρίες θυμάτων αλλά και αυτοπτών μαρτύρων στο LIVE NEWS, ρίχνουν περισσότερο φως στη δράση της.

Το χρονικό

Όλα έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η 43χρονη μπήκε στο νοσοκομείο δήθεν ως αποκλειστική και πολύ γρήγορα έβαλε μπροστά το σχέδιό της.

«Μπήκε στο δωμάτιο και τα πήρε όλα από την τσάντα», ανέφερε συγγενής θύματος.

Στα δωμάτια του νοσοκομείου, νοσηλεύονται ανήμποροι καρκινοπαθείς. Η 43χρονη το γνωρίζει και αισθάνεται, όπως δείχνουν οι κινήσεις της, πως δεν έχει να φοβάται τίποτα

«Την κυνηγήσανε και ήρθε η αστυνομία πάνω στην ώρα και ειδοποίησαν. Όλη νύχτα ήταν μέσα στο νοσοκομείο, έκλεβε γιατί είπε ότι ήταν αποκλειστική».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 43χρονη πέρασε από τα περισσότερα δωμάτια για να αφήσει κάρτες της. Αμέσως μετά πήγε στον 3ο όροφο, στο δωμάτιο ασθενούς της Παθολογικής.

Τις κινήσεις της γυναίκας κατέγραφαν οι κάμερες ασφαλείας, αλλά στην είσοδο δεν έγινε ο προβλεπόμενος έλεγχος. Αν αυτό είχε συμβεί θα τη είχαν σταματήσει καθώς το όνομά της δεν υπήρχε στη λίστα των αποκλειστικών που συνεργάζονται με το νοσοκομείο.

Η επεισοδιακή σύλληψη με χτυπήματα και φωνές

Οι κλοπές γίνονται αντιληπτές τα ξημερώματα της Κυριακής από συγγενείς ασθενών που έσπευσαν στο νοσοκομείο και πολύ γρήγορα ειδοποιείται η αστυνομία.

«Πηγαίναμε το πρωί και μας πιάσανε στην είσοδο. Μας λένε προσέξτε τις τσάντες σας γιατί εδώ μπήκαν κλέφτες», λέει το θύμα.

Η 43χρονη αντιλαμβάνεται αυτό που πρόκειται να συμβεί και προσπαθεί να διαφύγει. Χτυπάει έναν από τους αστυνομικούς, την φύλακα – θυρωρό και την προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας, στην οποία μάλιστα προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα του δεξιού της χεριού.

«Έπεσε και καλά στην γωνία στο σκαλοπάτι, εμείς δεν την ακουμπήσαμε. Αυτή με χτύπησε με κλωτσιά και μου δάγκωσε το χέρι», είπε η φύλακας.

Στο νοσοκομείο «Μεταξά» επικράτησε ένταση, με συγγενείς ασθενών να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η 43χρονη είχε χτυπήσει και στα δωμάτια των δικών τους ανθρώπων.

Όπως διαπιστώθηκε, η 43χρονη έκλεψε μετρητά, τραπεζικές κάρτες και κινητά τηλέφωνα ασθενών. Στη συνέχεια μάλιστα είχε κάνει αγορές με μια από τις κλεμμένες κάρτες.

Ήδη στο νοσοκομείο βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να καταλογιστούν ευθύνες για τα όσα έγιναν.

Στην κατοχή της 43χρονης βρέθηκαν και ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή, με την αστυνομική έρευνα να συνεχίζεται, τους συγγενείς ασθενών να δηλώνουν ανασφαλείς και τη διοίκηση του νοσοκομείου, να προσπαθεί να ξετυλίξει πλήρως το κουβάρι των ευθυνών για τα όσα έγιναν πριν από λίγες μέρες.

«Με έβρισε, μου επιτέθηκε, με έσπρωξε» λέει ένα από τα θύματά της

«Εμένα μου είπαν και στις 17/03 όταν ανέλαβα ότι υπήρξε πάλι συμβάν κλοπής στην Α’ παθολογική στον 3ο όροφο. Άδειασε μια ολόκληρη τσάντα με προσωπικά είδη από ασθενή. Πριν προλάβω να κατέβω στον 3ο όροφο εμφανίστηκε η κυρία αυτή, με ενημέρωσε μία ασθενής ότι είναι έξω μία κυρία που δίνει κάρτες αποκλειστικών νοσοκόμων. Βγήκα έξω στον διάδρομο, της έκανα επίπληξη και είπα να φύγει από τον χώρο και ότι θα καλούσα την αστυνομία και την διευθύνουσα γιατί είναι παράνομο. Εκείνη μου είπε να μην φωνάζω και ότι θα φύγει από τον χώρο» λέει ενα από τα θύματα της 43χρονης στο Live News.

«Έφυγε από το χώρο, πήγε να κατέβει τα σκαλιά. Δεν ήξερα αν ήταν αυτή, δεν ήμουν σίγουρη. Προχώρησα προς τα κάτω για να πάω στην Α’ παθολογική, πριν προλάβω, κατεβαίνοντας στον 3Ο όροφο, ακούω φωνές και μία συμπλοκή στον 2ο όροφο. Φτάνοντας, βλέπω έναν συνοδό, έναν κύριο και μία κυρία. Και μου είπαν ότι εντόπισαν την κυρία που έκλεβε. Στη συνέχεια βγαίνει μία νοσηλεύτρια με την κυρία αυτή. Η οποία μου λέει “προϊσταμένη με χτύπησε, προσέξτε την”, γιατί πήγε να την ακινητοποιήσει. Πήρε την αστυνομία τηλέφωνο, ο συνοδός και εμείς τρέξαμε από πίσω μαζί με την άλλη συνοδό. Φτάσαμε στα εξωτερικά ιατρεία, κλείστηκε σε ένα δωμάτιο στα εξωτερικά ιατρεία μέσα και στην προσπάθεια να ανοίξω εγώ την πόρτα και εκείνη βγαίνοντας έξω με έβρισε, μου επιτέθηκε, με έσπρωξε, βρέθηκα απέναντι και έκανα κάταγμα» περιγράφει.

«Με έσπρωξε με πάρα πολύ δύναμη, γιατί μου έκανε επίθεση και με έσπρωξε. Κατάλαβα ότι θα χάσω την ισορροπία μου. Ήταν πάρα πολύ έντονο. Δεν το περίμενα ούτε και εγώ και με έριξε απέναντι, βρέθηκα απέναντι, από την μία μεριά, βρέθηκα στην άλλη μεριά. Ευτυχώς που δεν χτύπησα το κεφάλι μου. Είχε μυϊκή μάζα, μεγαλόσωμη αλλά δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιο κακό», κατέληξε.