Άνοιξε η «αυλαία» της δίκης του σκηνοθέτη, που έχει υπογράψει την τηλεοπτική σειρά, «Σασμός», Κώστα Κωστόπουλου, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον βιασμό της ηθοποιού, Έλενας Αθανασοπούλου.

Ο γνωστός σκηνοθέτης κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται.

«Αρνούμαι παντελώς όλη την κατηγορία», ανέφερε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης, ο οποίος, ωστόσο, δεν αρνείται τη σεξουαλική επαφή με την καταγγέλουσα, αλλά ισχυρίζεται πως υπήρχε συναίνεση.

Μάλιστα, η υπεράσπισή του ανέφερε, απευθυνόμενη στο δικαστήριο, ότι θα προσκομίσει έκθεση, προκειμένου να αντικρούσει τον ισχυρισμό πως ο κατηγορούμενος νάρκωσε τη νεαρή γυναίκα με άγνωστη ουσία, που έριξε στο ποτό της και στη συνέχεια τη βίασε.

Η αίθουσα του δικαστηρίου είναι κατάμεστη, ενώ γνωστοί ηθοποιοί έχουν κληθεί να καταθέσουν, ανάμεσά τους η Μαρία Τζομπανάκη, η Μαρκέλα Γιαννάτου, η Ιρένε Τροστ, ενώ αναμένεται να προσέλθει, για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορητηρίου, και η Κατερίνα Διδασκάλου.

Από την πλευρά του κατηγορούμενου σκηνοθέτη δηλώθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, μεταξύ άλλων, οι: Κώστας Αρζόγλου, Βύρων Κολάσης, Μέλπω Κωστή και Χρήστος Ξηρογιάννης.

Πρώτη στο βήμα του μάρτυρα ανεβαίνει η ηθοποιός, Έλενα Αθανασοπούλου, η οποία τον Απρίλιο του 2022 κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού, όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της υποκριτικής πριν από περίπου 14 χρόνια.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ήταν μόλις 21 ετών, το καλοκαίρι του 2010, όταν ο σκηνοθέτης, αφού τη νάρκωσε, τη βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση συμπεριλήφθηκε στο ελληνικό metoo στον καλλιτεχνικό χώρο και προστέθηκε στη λίστα με αυτές του Πέτρου Φιλιππίδη και του Δημήτρη Λιγνάδη, που έχουν ήδη κριθεί σε πρώτο βαθμό.