Εφιάλτη είχε κάνει τη ζωή εργατών ένας αλλοδαπός επιστάτης σε αγροτική ιδιοκτησία, που βρίσκεται στην περιοχή Ψάρι Ηλείας. Τους τελευταίους δύο μήνες, χρησιμοποιώντας σωματική και ψυχολογική βία, παρακρατούσε παράνομα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τους επέβαλε να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες, δίχως να τους καταβάλλει το συμφωνημένο αντίτιμο.

Το αντίτιμο αυτό ο ιδιοκτήτης της αγροτικής καλλιέργειας κατέβαλλε στον τραπεζικό λογαριασμό του, προκειμένου στη συνέχεια να προβεί στη μισθοδοσία των εργατών.

Ο 45χρονος επιστάτης συνελήφθη από αστυνομικούς της Πάτρας έπειτα από καταγγελία των τεσσάρων ομοεθνών του. Όπως ανέφεραν οι εργάτες, τις βραδινές ώρες της 18ης Μαρτίου 2024, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του δράστη από τον χώρο όπου κατοικούν, αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν πεζοί προς την πόλη των Πατρών, όπου έφτασαν τις πρωινές ώρες της 19ης Μαρτίου.

Τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή Ψάρι Ηλείας, κατά την οποία εντοπίσθηκε ο δράστης.

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον δράστη, βρέθηκαν τα δελτία ταυτότητας τριών εκ των τεσσάρων παθόντων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ.