Στο πενθος έχει βυθιστεί ο Άγιος Νικόλαος για τον χαμό του 33χρονου Μανώλη, που χθες το βράδυ πρόωρα και αναπάντεχα τραυματιστηκε βαριά στην κοιλιακή χώρα όταν ναυτική φωτοβολίδα έσκασε τα χέρια του, ενώ διασκέδαζε σε πλατεία της πόλης μαζί με δύο φίλους του.

Ο άτυχος Μανώλης με τους φίλους του είχαν ήδη ανάψει άλλες φωτοβολίδες, κάποιες εκ των οποίων ήταν ληγμένες, όπως κατέθεσε ένας εκ των δύο συλληφθέντων φίλων του, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η λεγόμενη αστοχία υλικού.

Ο 33χρονος κρατούσε την φωτοβολίδα μπροστά στην κοιλιά του, με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα να αναφέρει ότι η φωτοβολίδα δεν άναβε, με τον άνδρα να καταβάλλει προσπάθεια για να την ανάψει, μέχρι που έκανε την έκρηξη.

Ο 33χρονος Μανώλης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, με ακατάσχετη αιμορραγία, όμως λίγη ώρα μετά, υπέκυψε στα τραύματά του.

Νωρίς το πρωί, όταν έγινε γνωστή η τραγική είδηση, στενοί συγγενείς και φίλοι του θύματος συντετριμμένοι, πήγαν στο πατρικό σπίτι του άτυχου 33χρονου, προκειμένου να σταθούν στο πλάι της οικογένειας.  Η οικογένειά του Μανώλη διατηρεί αρτοποιείο στον Άγιο Νικόλαο και είναι πολύ γνωστή και αγαπητή στην τοπική κοινωνία.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον 33χρονο, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αριθμός από τις φωτοβολίδες που είχαν ήδη πυροδοτηθεί και καεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο νοσοκομείο δεν εφημέρευε χειρουργός αλλά μόνο ένας αναισθησιολόγος με αποτέλεσμα να έρθει από το σπίτι του ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής και μαζί με τους γυναικολόγους που εφημέρευαν προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή του ανθρώπου αυτού αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Από την αυτοψία των αστυνομικών στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες ενώ ένας εκ των δύο φίλων του άτυχου νέου παρέδωσε στις αρχές δύο ακόμα.