Ένας 51χρονος πρώην ηθοποιός, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε εμφανιστεί και στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες της συμμορίας που έκλεβε ΙΧ αυτοκίνητα και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας. Ανάμεσα στα θύματα της εγκληματικής ομάδας και ένας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε δει τη μοτοσικλέτα του να «βγάζει φτερά».

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η εγκληματική ομάδα «είχε ιεραρχικά διαρθρωμένη και δομημένη ομάδα, με προοπτική διαρκούς και σχεδιασμένης δράσης αποσκοπώντας στην τέλεση διακεκριμένων κλοπών ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος». Αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε ένας 35χρονος «όντας αποκλειστικός ρυθμιστής της λειτουργίας της οργάνωσης έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη υποδομή και το κατάλληλο δίκτυο που εξασφάλιζε την βιωσιμότητα της. Κατεύθυνε τα υπόλοιπα μέλη σχετικά με τα οχήματα που θα αφαιρούσαν καθώς και τον τρόπο της περαιτέρω διάθεσης τους. Ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας με την επωνυμία (…), με διακριτικό τίτλο (…) και έδρα στα Άνω Λιόσια όπου λειτουργούσε συνεργείο-φανοποιείο αυτοκινήτων. Μετέβαινε ανελλιπώς στο συνεργείο – φανοποιείο της οργάνωσης, όπου φρόντιζε για την λειτουργία του ενώ παράλληλα μεριμνούσε για την εξέλιξη της εγκληματικής τους δραστηριότητας».

Σε ότι αφορά τον 51χρονο πρώην ηθοποιό «διέθετε και αυτός συνεργείο αυτοκινήτων στις Αχαρνές και πλησίον αυτού σε ανώνυμη οδό σε υπαίθριο χώρο με υψηλή περίφραξη από τσίγκους και μεγάλη διπλή πόρτα, λειτουργούσε αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων. Τον χώρο του αυτοσχέδιου διαλυτηρίου επισκέπτονταν τακτικά ο φερόμενος ως αρχηγός με κλειστό ΙΧΦ αυτοκίνητο τύπου βαν και φόρτωνε ανταλλακτικά αυτοκινήτων πληρώνοντας τους για την αποσυναρμολόγηση των αυτοκινήτων».

Οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του στο Μενίδι, εντόπισαν και κατέσχεσαν: τρία αεροβόλα πιστόλια, ένα περίστροφο, εννιά μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, μία φύσα που συνδέεται με την OBD των οχημάτων, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και πλήθος ψηφιακών μέσων αποθήκευσης USB και micro sd.