Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η οδός Αλεξάνδρου Πάντου στην Καλλιθέα μετά τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα σε κάβα ποτών και αναψυκτικών. Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στην κάβα, σε διπλανό κατάστημα, ενώ έσπασαν και τα τζάμια εισόδου πολυκατοικίας από το ωστικό κύμα και οκτώ σταθμευμένα αυτοκίνητα υπέστησαν και αυτά ζημιές.

Επιτόπου έσπευσε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, ψάχνοντας για υπολείμματα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει και βίντεο από κάμερες ασφαλείας που θα έχει αποτυπώσει τις κινήσεις των δραστών.

Η εικόνα στην οδό Αλεξάνδρου Πάντου θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, καθώς έχουν σπάσει τζάμια κι έχουν εκτοξευθεί αντικείμενα σε απόσταση πολλών μέτρων.

Ένοικος της απέναντι πολυκατοικίας περιέγραψε στο ΕΡΤNews πώς βίωσε το περιστατικό, αλλά και για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη η επιχείρηση της συζύγου του, που βρίσκεται δίπλα στην κάβα.

«Στις 3:00 το πρωί πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια μας από την έκρηξη. Κατεβαίνοντας κάτω είδαμε ότι στην πολυκατοικία απέναντι από την κάβα έχουν σπάσει όλα τα τζάμια. Έχει πέσει η πόρτα, τα σταθμευμένα αυτοκίνητα έχουν διαλυθεί. Από την έκρηξη δεν είδαμε φωτιά από τους πυκνούς καπνούς. Η αστυνομία έφτασε σε 3 λεπτά», ανέφερε.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο χώρος είχε ενοικιασθεί σε επιχειρηματία από τον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης, ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα του ΤΕΕΜ προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό με βραδύκαυστο φιτίλι και πυροκροτητή.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης…