Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του 35χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα το βράδυ της Παρασκευής φέρνει στη δημοσιότητα το Mega.

Είναι λίγα δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό που δέχεται στο κεφάλι ο 35χρονος με καταγωγή από το Αφγανιστάν. Έντρομοι κάτοικοι στον Άγιο Παντελεήμονα αλλά και διερχόμενα αυτοκίνητα σταματούν για να δουν τι συνέβη.

Στο νέο βίντεο-ντοκουμέντο έχει καταγραφεί η άφιξη λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο των πρώτων αστυνομικών αλλά και του ασθενοφόρου.

«Ακούσαμε το θόρυβο από πιστόλι, τρέχανε οι άνθρωποι, αλλά είμαστε σ’ αυτήν την περιοχή που αυτά τα πράγματα είναι συνηθισμένα. Δεν το είχαμε πάρει σοβαρά ότι είναι τόσο επικίνδυνα τα πράγματα. Σε πέντε λεπτά βλέπουμε ότι ήρθε ασθενοφόρο, ήρθαν αστυνομικοί» λέει κάτοικος της περιοχής.

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

«Θα κυκλοφορήσω η αλήθεια είναι μέχρι μια ορισμένη ώρα. Εντάξει υπάρχει μια παραβατικότητα είναι σαφές» λέει ένας κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα. «Νύχτα δεν κυκλοφορώ, τη μέρα μόνο. Νύχτα που να βγω;» λέει ένας άλλος κάτοικος.

Τα τελευταία χρόνια ο Άγιος Παντελεήμονας, η άλλοτε ήσυχη γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας, έχει πλέον ταυτιστεί με την ανομία, την εγκατάλειψη, την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.

«Ειδικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, το πρωί που πάω τα παιδιά στο σχολείο είναι λίγο φόβος, και μετά τις 18.00 μέσα. Εδώ γίνεται λίγο χαμός, είναι λίγο η κατάσταση. Δεν είναι να ζεις».

Εγκαταλελειμμένα σπίτια και κλειστά μαγαζιά, αυτή είναι η εικόνα που αντικρύζει κανείς αν έρθει στον Άγιο Παντελεήμονα. Όπως λένε οι κάτοικοι στο MEGA, ζητούν περισσότερη αστυνόμευση για να μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς φόβο.

«Περισσότερη αστυνόμευση και φοβόμαστε, και θέλουμε να αλλάξουμε περιοχή, ελπίζουμε ότι κάπου πιο μακρύτερα είναι καλύτερα. Δεν ξέρεις από που θα σου ’ρθει».