Στη βόμβα που εξερράγη τα ξημερώματα του Σαββάτου 3/2 σε απόσταση αναπνοής από το υπουργείο Εργασίας έχουν στρέψει το βλέμμα τους οι Αρχές. Οι φόβοι για ολική επαναφορά της εγχώριας τρομοκρατίας, μετά από σιγή πέντε ετών, ανησυχούν τους έμπειρους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ενώ οι έρευνες για το ποιος βρίσκεται πίσω από τον εκρηκτικό μηχανισμό συνεχίζονται.

Τα μέλη της πρωτοεμφανιζόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» δεν έχουν ακόμη στείλει κάποια προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης γεγονός που κάνει τις Αρχές να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.

Όπως επεσήμανε το πρωί της Τρίτης (6/2) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο βλέπουν πλέον την πλήρη ενεργοποίηση οργανώσεων του ανταρτικού πόλης και υπάρχει φόβος ότι θα ακολουθήσουν και αλλά χτυπήματα, ακόμη και με ρουκέτες.

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν παλαιότερες επιθέσεις

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο «μικροσκόπιο» έχουν ήδη μπει παλαιότερες επιθέσεις ώστε να βρεθεί εάν υπάρχει κάποια σύνδεση με τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η Αστυνομία ερευνά ιδιαιτέρως την επίθεση έξω από την έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί στις 18 Δεκεμβρίου, όπου τα μέλη της «Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης» τοποθέτησαν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος όμως δεν εξερράγη.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει ξεκινήσει ήδη η ανάλυση των βίντεο από τις κάμερες ασφάλειας που έχουν καταγράψει τους βομβιστές κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχει μπει το δρομολόγιο διαφυγής αλλά και η ομάδα υποστήριξης των τρομοκρατών.