Ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης ανέφερε ότι φοιτητές ειδοποίησαν την αστυνομία και ζήτησαν να επέμβει για να σταματήσει η κατάληψη, επειδή διαφωνούσαν με την απόφαση.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Χρυσομάλλης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και ανέφερε πως «το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών έκρινε ότι αυτή η ενέργεια είναι παράνομη. Μία ομάδα επέμεινε στην κατάληψη και επέβαλε σε μένα να αναβάλω τις εξετάσεις. Εγώ αρνήθηκα να αναβάλω τις εξετάσεις».

Όμως, σημείωσε ότι «για να αποφευχθούν τα χειρότερα ανακοίνωσα αναστολή των εξετάσεων, κι έδιωξα το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές που είχαν προσέλθει με τους φοιτητές για τις εξετάσεις», από τη στιγμή που έγινε τελικά η κατάληψη.

«Τότε η πλειοψηφία του Συλλόγου κατήγγειλε εμένα και τον πρύτανη ως φοβισμένους κι ανήμπορους κι απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δημοσίας Τάξης, τον κ.Χρυσοχοϊδη», πρόσθεσε στη συνέχεια και ανέφερε πως στη σχολή πήγαν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ από διαφορετικές πόλεις.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης -σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- έγιναν 18 προσαγωγές ατόμων από την Αστυνομία ενώ όλα τα άτομα που προσπάθησαν να καταλάβουν τη Νομική, απομακρύνθηκαν.