Απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη στον Μπάμπη Κούτσικο, που βρέθηκε νεκρός στον κάμπο του Ευηνοχωρίου Μεσολογγίου, αναζητούν οι Αρχές. Η Αστυνομία, που δεν έχει ακόμη εντοπίσει το κινητό του 31χρονου, κατάφερε να «κλωνοποιήσει» την κάρτα του κινητού του θύματος και κάνει φύλλο και φτερό τα ψηφιακά ίχνη του.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το κινητό τηλέφωνο που είχε μαζί του ο Μπάμπης την ημέρα που εξαφανίστηκε ήταν στο όνομα της πρώην συντρόφου του, που ζει στη Ρόδο. Έτσι, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου ήρθαν σε επαφή μαζί της και της ζήτησαν να μεταβεί σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και να προμηθευτεί νέα κάρτα sim, που αντιστοιχούσε στον τηλεφωνικό αριθμό, που χρησιμοποιούσε ο νεαρός.

Το σημείο στο Μεσολόγγι όπου βρέθηκε η σορός του Μπάμπη
Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Πώς η «κλώνος» sim έφτασε από τη Ρόδο στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Η κοπέλα ανταποκρίθηκε αμέσως, προμηθεύτηκε την κάρτα sim, την παρέδωσε στην Ασφάλεια Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας την απέστειλαν την ίδια ημέρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», απ’ όπου την παρέλαβε αστυνομικός της Ασφάλειας Μεσολογγίου και τη μετέφερε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Μέσω της νέας κάρτας sim οι Αρχές δημιούργησαν ένα κινητό «κλώνο» του Μπάμπη Κούτσικου, αλλά δεν μπόρεσαν στις πρώτες κρίσιμες ημέρες της έρευνας να αντλήσουν στοιχεία, τόσο για τη διαδρομή του αυτοκινήτου όσο και για τις συνομιλίες.

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε μεγάλη ακτίνα και τελικά το πτώμα του νεαρού βρέθηκε από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο στην περιοχή της Ευαγγελίστριας.

Σήμερα, Παρασκευή 26/1, τέσσερις ημέρες μετά την ανεύρεση της σορού του 31χρονου συνεχίστηκαν οι έρευνες από τους ναρκαλιευτές του Στρατού για την καραμπίνα του θύματος, αλλά χωρίς αποτελέσματα.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι έρευνες για το κινητό του Μπάμπη στη περιοχή της Ανατολικής Κλείσοβας, όπου εντοπίστηκε και το τελευταίο στίγμα του μετά τη δολοφονία του.