Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για έναν 73χρονο από την Κεφαλονιά, που έπεσε θύμα ληστείας στο ίδιο του το σπίτι και μαχαιρώθηκε από δύο ληστές. Ο άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Θυμίζουμε πως οι δύο νεαροί ληστές, 18 και 25 ετών, αλβανικής καταγωγής παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού του ηλικιωμένου στην Αγία Ευφημία, με τον έναν εξ αυτών, τον 25χρονο, να μπαίνει στο σπίτι και τον 18χρονο να φυλάει «τσίλιες». Εκείνη την ώρα μπήκε στο σπίτι του και ο 73χρονος, στον οποίο επιτέθηκε με μαχαίρι αιφνιδιαστικά ο 25χρονος αλβανός δράστης, μαχαιρώνοντάς τον περίπου 10 φορές, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες στην κοιλιακή χώρα και την ωμοπλάτη.

Στη συνέχεια μαζί με το συνεργό του τράπηκαν σε φυγή. Το θύμα κατάφερε να βγει αιμόφυρτο στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια, καταρρέοντας στο κοντινότερο σπίτι που βρήκε. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Αργοστολίου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο.

Ο 73χρονος αργότερα διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται πολύ κρίσιμη.

Τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τους δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολείμματα φαγητού και ποτού «πρόδωσαν» τους δύο αλβανικής καταγωγής δράστες.

Συγκεκριμένα και οι είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του 73χρονου, αφήνοντας υπολείμματα από φουντούνια και κουτάκι από το ποτό, τα οποία αγόρασαν από κοντινό σούπερ μάρκετ, με τον υπάλληλο που τους τα πούλησε να τους έχει δει.

Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον 25χρονο, που μαχαίρωσε τον άτυχο άνδρα, και τον 18χρονο συνεργό του, από φουντούνια και ένα ενεργειακό ποτό.