Στο πλευρό του 18χρονου αδελφοκτόνου της Νέας Σμύρνης, στέκονται οι συγγενείς του, υποστηρίζοντας ότι ο 16χρονος ήταν εκείνος που του επιτέθηκε και πως η δολοφονία του υπήρξε ατύχημα με τον 18χρονο να βρίσκεται «σε άμυνα».

«Με χτύπησε πρώτος. Πήγα να αμυνθώ. Είχα σπασμένο χέρι, άρπαξα το ψαλίδι και έγινε ο, τι έγινε», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 18χρονος. Από την πλευρά του, ο παππούς του 18χρονου αδελφοκτόνου, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Είδα το ασθενοφόρο και ανέβηκα πάνω και είδα το παιδί στη κουζίνα αναίσθητο και του κάνανε ΚΑΡΠΑ»

«Δεν είδα τίποτα. Σκόπιμο δεν ήταν και προσπαθούσε να του γυρίσει τη γλώσσα. Απ’ ό, τι άκουσα – δεν ξέρω ακριβώς – του έκανε ΚΑΡΠΑ ο αδερφός του. Είχε τρελαθεί το παιδί ήταν άσπρο σαν πανί, ο αδερφός, ο οποίος σας είπα ήτανε η κακιά στιγμή. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Προσπαθούσε να τον συνεφέρει», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος του 18χρονου, κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι εγκληματίας στυγνός, δεν είναι δολοφόνος, είναι μία αδελφοκτονία που δεν είχε καμία πρόθεση να την τελέσει γιατί δεν είχαν ούτε όφελος, ούτε διαφορά, είναι ένα μοιραίο γεγονός το οποίο η δικαιοσύνη θα πρέπει να δει με ανθρώπινο μάτι, χωρίς βέβαια να μείνει ατιμώρητη η πράξη».

Η μητέρα των δύο αδελφών, ανέφερε: «Αυτό που συνέβη ήταν ατύχημα πάνω σε τσακωμό. Το ένα μου παιδί πέθανε και το άλλο κινδυνεύει να μπει στη φυλακή. Ήταν ένα ατύχημα, γι’ αυτό ζητώ από τη δικαιοσύνη την επιείκειά της γιατί το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρειάζεται βοήθεια»

Η σύντροφος του 18χρονου, ανέφερε μιλώντας στο MEGA και το LIVE News: «Η θέση μου είναι πολύ δύσκολη, όπως και της μητέρας. Έφυγε ένα παιδί και ο σύντροφός μου πάει να μπει στη φυλακή. Ήταν να πάμε ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη. Μου έλεγε ότι ήταν πολύ χαρούμενος που θα πηγαίναμε ταξίδι. Είχε ανάγκη να ηρεμήσει. Έψαχνε μια μπλούζα και ρώτησε τον αδερφό του.

Ο αδερφός δεν την έδινε. Έβρισε τον σύντροφό μου. Ο σύντροφός μου, που έχει σπάσει το χέρι και έκανε χειρουργείο το έκανε ως άμυνα. Είναι πολύ καλό παιδί. Ήταν αγαπημένα αδέρφια απλά υπήρχε ζήλια. Και το άλλο παιδί είχε τα νεύρα του. Του συντρόφου μου δεν του άρεσε να του κρίνουν. Εμένα όμως ποτέ δεν με πείραξε, ποτέ δεν μου έκανε κακό.

Επειδή ο μικρός τον προκαλούσε, συχνά μάλωναν. Ο σύντροφός μου είχε σπασμένο χέρι και η άμυνά του ήταν αυτό το ψαλίδι. Πήγε όμως κατευθείαν μόλις κατάλαβε τι έκανε και έλεγε «τι σου έκανα αδελφούλη μου». Είμαστε μαζί σχεδόν 3 μήνες».