Πρόσωπα-«κλειδιά» για την εγκληματική ομάδα που «θησαύριζε», κάνοντας φορολογικές απάτες ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με θύμα το ελληνικό Δημόσιο και την Ε.Ε. είναι, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αττικής, δύο επιχειρηματίες που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τις κοσμικές στήλες.

Μάλιστα, στον έναν εξ’ αυτών αποδίδεται αρχηγικός ρόλος. Πρόκειται για πρόσωπο, που είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ όταν παντρεύτηκε γνωστό μοντέλο, πρώην Σταρ Ελλάς, ενώ αίσθηση είχε προκαλέσει ρεπορτάζ, που ανέφερε ταξίδι του ζευγαριού στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια του οποίου ο επιχειρηματίας εμφανιζόταν να κάνει υπερπολυτελή δώρα στη σύζυγό του σε μπουτίκ γνωστού οίκου μόδας παγκόσμιας εμβέλειας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αν και αρχηγικό μέλος, πολλές φορές πήγαινε και ο ίδιος στα ΑΤΜ και έκανε αναλήψεις μετρητών από κάρτες «αχυρανθρώπων».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας έκανε «μεγάλη» ζωή, ζούσε σε υπερπολυτελές σπίτι στα νότια προάστια της Αθήνας, ενώ κυκλοφορούσε πάντα με υπερπολυτελή αυτοκίνητα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο δεύτερος επιχειρηματίας, που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ, κατηγορείται ότι είχε περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση. Πρόκειται για επιχειρηματία, που κι αυτός είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των life style ΜΜΕ λόγω της σχέσης του με γνωστή τραγουδίστρια της αθηναϊκής νύχτας. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να είχε στο όνομά του εμπλεκόμενη με το κύκλωμα εταιρία, ενώ κάποιες κάρτες «αχυρανθρώπων» είχαν δηλωθεί σε διεύθυνση που αντιστοιχεί σε αυτή του σπιτιού του.

Να σημειώσουμε, ότι συνολικά η πολυεθνική απάτη φέρεται πως απέφερε στα μέλη της εγκληματικής ομάδα περί τα 15 εκατ. ευρώ, με περισσότερο από 1.500.000 ευρώ να εντοπίζεται και να κατάσχεται από τραπεζικούς λογαριασμούς. Η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε πως το 2021 πρόσωπο που κατηγορείται ως αρχηγικό μέλος στο κύκλωμα με τις φορολογικές απάτες, είχε απασχολήσει ξανά τις ελληνικές Αρχές. Ο λόγος για τον «λογιστή» του κυκλώματος, καθώς οι αστυνομικοί είχαν ασχοληθεί ξανά μαζί του στις αρχές του 2021, κατά τη διάρκεια μυστικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Secreto».

Τότε η Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τις διωκτικές Αρχές της Ισπανίας είχαν «ξηλώσει» κύκλωμα, που φερόταν να έχει εξαπατήσει περίπου 50 τράπεζες στην Αμερική.