Η ελληνική αστυνομία έχει συλλέξει αντικείμενα που εντόπισε στο γήπεδο στου Ρέντη τη νύχτα των επεισοδίων που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι χούλιγκαν εκτόξευσαν περισσότερες από 10 φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Στο μεταξύ Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που σημειώθηκαν στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο «Μελίνα Μερκούρη».

Σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου και νοσηλεύεται, παραμένει στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, ενώ υπάρχει «διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού».

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.