Σε… επαγγελματικά πρότυπα ήταν δομημένη και δρούσε η συμμορία που ανατινάζει ATM σε όλη την Ελλάδα, με τον 28χρονο τράπερ Don Leon να έχει σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ κομβικό ρόλο. Αστυνομικές πήγες αναφέρουν ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέλεγαν με μεγάλη προσοχή τους στόχους της. Έκαναν κατόπτευση και εντόπιζαν σημεία όπου βρίσκονται εγκατεστημένα ΑΤΜ παλαιού τύπου, που δεν διαθέτουν τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Αυτό κυρίως απομακρυσμένες περιοχές καθώς γνώριζαν ότι επειδή δεν γίνεται συχνά τροφοδοσία με μετρητά, μπορούσαν να βρουν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά στις κασετίνες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανατίναζαν ΑΤΜ σε σημεία στα οποία ήξεραν εκ των προτέρων ότι η αστυνομική ανταπόκριση θα είναι αργή και έτσι θα είχαν χρόνο να διαφύγουν.

Μόνο τυχαία άλλωστε δεν ήταν η επιλογή του τελευταίου στόχου στην περιοχή της Ερμιόνης, με τα μέλη της συμμορίας να αρπάζουν περίπου 200.000 ευρώ και να φεύγουν για το κρησφύγετό τους στο Καματερό, το οποίο όμως είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΛΑΣ. Ένα στοιχείο που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, είναι ότι οι τρεις συλληφθέντες -ανάμεσα τους και ο 28χρονος τράπερ Don Leon– είχαν φροντίσει ήδη να μοιράσουν τα χρήματα καθώς σε τρία διαφορετικά σακίδια βρέθηκαν από περίπου 65.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι τρεις εμπλεκόμενοι διαβιούσαν πολυτελώς, «ξεπλένοντας» χρήματα από τις ληστείες με… επενδύσεις σε βιντεοκλίπ της τραπ μουσικής αλλά και στο καζίνο.

Ο 28χρονος Don Leon, όμως, το είχε πάει αρκετά βήματα… παραπέρα καθώς τον Ιούνιο του 2021 αναρτούσε στο Tik Tok βίντεο με φόντο φωτογραφία του Αλ Πατσίνο από την ταινία ο «Σημαδεμένος». Στο βίντεο αυτό φαινόταν να κρατάει «τούβλα» από μετρητά, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι εκείνη την περίοδο συνελήφθη και πάλι για κλοπές από ATM με την ίδια μέθοδο. Ο νεαρός προφυλακίστηκε, παρέμεινε στη φυλακή για πολλούς μήνες και αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Ιανουάριο, με τη δίκη του ακόμα να εκκρεμεί.

Στη συνέχεια, γύρισε βίντεο κλιπ αφιερωμένο στη σύλληψή του, το οποίο «μετρά» σήμερα στο Youtube περίπου 400.000 προβολές, με στίχους: «Μπαίνω μέσα στο κλαμπ όλοι με κοιτάν, με παίζουν τα κανάλια είμαι ήδη σταρ». Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Αύγουστο του 2020 είχε σχηματιστεί σε βάρος του ποινική δικογραφία για το αδίκημα του βιασμού, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προκύψει κάτι επιλήψιμο. Η απολογία των τριών συλληφθέντων είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 6/12.

@don_leon95

Δυο φορές τον μήνα δίνω το παρών στο τμήμα 🏧🏧🏧 #donleon #atm #acab #viral #fy #fyp

♬ πρωτότυπος ήχος – Don Leon