Αντιμέτωπος με πρόστιμο 30.000 ευρώ είναι ένας 67χρονος, ο οποίος συνελήφθη στους Γαργαλιάνους. Ο άνδρας κατηγορείται ότι πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο αδέσποτο σκυλί το οποίο και τραυμάτισε.

Το περιστατικό συνέβη, όπως μεταδίδει το eleftheriaonline.gr, το πρωί της Παρασκευής (17/11).

Τότε πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές λέγοντας ότι ακούστηκε πυροβολισμός, ενώ επισήμαναν πως υπήρχε ένα σκυλί τραυματισμένο σε γειτονιά της πόλης.

Ο σκύλος εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνίατρο, όπου και διαπιστώθηκε ότι έφερε σκάγια το σώμα του.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων συνέλαβαν ένα 67χρονο, ο οποίος κατηγορείται για τον τραυματισμό του σκύλου. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το συγκεκριμένο αδίκημα σύμφωνα με το νόμο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις», όπως και για τη χρήση του όπλου, ενώ με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για τον τραυματισμό του σκύλου και παράλληλα πρόστιμο 2.600 ευρώ -βάσει του ιδίου νόμου- για σκυλί που είχε στην ιδιοκτησία του και για το οποίο δεν τηρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Επίσης, συνελήφθη και η σύζυγος του 67χρονου, καθώς το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε (ένα δίκανο) ανήκε σε αυτή και δεν είχε ανανεώσει την άδεια οπλοκατοχής του. Και αυτή με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη.