Viral στο Twitter έχουν γίνει οι διαδικτυακές «εξομολογήσεις». Οι χρήστες χρησιμοποιώντας το εν λόγω hashtag μοιράζονται με τους υπόλοιπους προσωπικά τους βιώματα και τις δικές τους αλήθειες. Η Ελληνική Αστυνομία όμως και οι ψυχολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις διαδικτυακές καταθέσεις ψυχής και ζητούν από τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Όπως μεταδίδει σε σχετικό του ρεπορτάζ το Mega πίσω από την οθόνη του κινητού τους, απρόσωπα, με κάποιο ψευδώνυμο, κάποιοι βρήκαν το θάρρος να γράψουν σκέψεις που τους βασανίζουν, όπως μία γυναίκα που μετά από χρόνια κατάφερε να βρει τη βιολογική της μητέρα, όμως τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως τα περίμενε.

«Δεν θα ξεπεράσω ποτέ μου το έμβρυο που γέννησα νεκρό στον 7ο μήνα κύησης. Ουφ το ‘πα» αναφέρει ένας χρήστης.

«Αυτό μας δείχνει το πόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο κόσμος να μιλήσει για πράγματα που τον απασχολούν. Το πόσο δύσκολο είναι να βρουν ανθρώπους για να τους ακούσουν», εξηγούν οι ειδικοί.

«Βρήκα τη βιολογική μου μητέρα, μίλησα μαζί της στο τηλέφωνο και δε θέλησε να με συναντήσει» εξηγεί ένας άλλος χρήστης.

Την ίδια στιγμή όμως οι ψυχολόγοι προειδοποιούν μιλώντας για το νέο διαδικτυακό trend πως οι χρήστες: «Μπορεί να αναζητούν ανθρώπους, αυτιά, έναν ώμο να ακουμπήσουν για να μπορέσουν να βγάλουν από μέσα τους πράγματα τα οποία κρατάνε για πάρα πολύ καιρό».

«Καμπανάκι» από την ΕΛ.ΑΣ. για τους κινδύνους που υπάρχουν

Οι κίνδυνοι που κρύβει το να μοιράζεται κανείς τόσο προσωπικές πληροφορίες στα social media είναι όμως πολλοί. Για αυτό και η ΕΛ.ΑΣ. σε μήνυμά της αναφέρει:

«#Κάτιπουδενξέρετεγια_εμένα είναι ότι μπορείτε να επικοινωνείτε με την Άμεση Δράση και μέσω SMS στο 100».