Σε… φιάσκο κατέληξε η αρπαγή ενός 23χρονου από τη μονοκατοικία που διαμένει με την οικογένεια του στον Γέρακα, καθώς η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού συνέλαβε έναν 36χρονο Αλβανό, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ένας εμπλεκόμενος και αναζητούνται άλλοι δύο.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής (13/10) όταν ο 36χρονος κι ένας ακόμη άνδρας, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, εισέβαλαν στο σπίτι κι ανάγκασαν τον 23χρονο να επιβιβαστεί μαζί τους σε ένα μαύρο τζιπ (σ.σ. ήταν ακόμη δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες τύπου full face), μεταφέροντας τον σε άγνωστη τοποθεσία. Στη συνέχεια οι δράστες άρχισαν οι τηλεφωνικές κλήσεις προς την πεθερά του –βρίσκονταν στη μονοκατοικία την ώρα της απαγωγής- απαιτώντας να τους δώσει το ποσό των 100.000 ευρώ για να αφήσουν ελεύθερο τον 23χρονο.

Σχεδόν 24 ώρες αργότερα, απελευθέρωσαν το θύμα της αρπαγής στις Τρεις Γέφυρες, με τον 23χρονο να καλεί τους οικείους του και την ΕΛ.ΑΣ., καθώς η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής είχε αναλάβει την εξιχνίαση. Με αξιοποίηση μαρτυρικών καταθέσεων, πληροφοριών αλλά και υλικού από κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 36χρονο και αναζητούν ακόμη τρία άτομα (σ.σ. ένας έχει ταυτοποιηθεί).

Μετά από έρευνα στην οικία του 36χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 40 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και 9 φυσίγγια κυνηγετικής καραμπίνας και ως εκ τούτου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.