«Εμείς θεωρούμε, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ότι η αντιπαράθεση δεν είναι μνημόνιο- αντιμνημόνιο, ούτε ευρώ- δραχμή. Κατά την άποψή μας, το δίλημμα είναι σταδιακή απαγκίστρωση- επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με το ευρώ, ή μονομερής καταγγελία και δραχμή», δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ Δημ. Χατζησωκράτης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ για τις εκλογές 2012.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν χειρότερα για τους πολίτες απάντησε:

«Δεν έχουν δει χειρότερα, μέχρι στιγμής, γιατί τα χειρότερα μπορεί να είναι παραπέρα. Αυτήν τη στιγμή, οι συντάξεις καταβάλλονται. Οι μειωμένες συντάξεις, οι κουτσουρεμένες συντάξεις. Τα επιδόματα ανεργίας, που είναι δραματικά χαμηλά, 360 ευρώ. Το θέμα είναι ότι, μέχρι στιγμής, υπάρχουν, αλλά κάποια στιγμή μπορεί να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αυτό δεν το λέω για να προσθέσω άλλη μια φωνή στην κινδυνολογία. Το πραγματικό γεγονός είναι ότι μια χώρα, που δεν έχει καταφέρει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, πέρα από οτιδήποτε άλλο, δηλαδή τα έσοδά του να είναι περισσότερα από τα έξοδά του, πόσο μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται;».

Τόνισε δε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα επιτρέψει να πάει η χώρα σε τρίτες εκλογές, σημειώνοντας:

«Να μας δώσει ο λαός τη δυνατότητα, γιατί και η δύναμη παίζει ρόλο και εμείς από την πλευρά μας δεν θα αφήσουμε τον τόπο να πάει σε περιπέτειες και τρίτες, κατά σειρά, εκλογές».