Δριμεία επίθεση κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου εξαπέλυσε ο Νίκος Καρανίκας. Μάλιστα τον αποκάλεσε «δογματικό φοροεισπράκτορα, και όλα αυτά λίγο πριν ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα σημειώνει, επίσης, ότι το δίδυμο Τσακαλώτος-Χουλιαράκης προχώρησαν σε «υπερσυσσώρευση» των χρημάτων αυτών στα ταμεία του Κράτους και δεν τα αξιοποίησαν «επενδυτικά και αναπτυξιακά όπως ακριβώς έκαναν και οι κακοί Αστοί».

«Οι υπουργοί μας Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έκαναν το ανάλογο με αυτό που έκαναν οι αντίπαλοι μας, οι κακοί Αστοί με την υπερσυσσώρευση που δημιούργησε την γνωστή κρίση της δεκαετίας, αλλά οι κατά τ’ άλλα αριστεροί το έκαναν προς όφελος του Κράτους- τραπεζών και αυτό όπως ξέρουμε και είδαμε δεν σημαίνει ότι είναι πάντα προς όφελος του εργαζομένου λαού – της Αγοράς» συνεχίζει ο Νίκος Καρανίκας στην ανάρτησή του.

Συνεχίζοντας, δε, τη σφοδρή επίθεσή του προς το δίδυμο του ΥΠΟΙΚ των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καρανίκας γράφει: «Οι συγκεκριμένοι υπουργοί μας έπραξαν ως δογματικοί φοροεισπράκτορες κρατιστές και δεν ενδιαφέρθηκαν για την ανάπτυξη και το επιχειρείν καθώς θεωρούν μάλλον την ανάπτυξη και το επιχειρείν εχθρό του σοσιαλισμού και προτιμούν η ανάπτυξη να είναι στα χέρια των αστών και των αποφοίτων του Harvard που έχουν την αυτοπεποίθηση των πλουσίων».

«Οκ, ζήτησε μόνο ο Τσίπρας συγνώμη και παραιτήθηκε, δίχως να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι, αλλά πρόγραμμα αναπτυξιακό και διαφορετικής φορολογίας ακόμα δεν είδαμε, ούτε ακούσαμε, αντιθέτως αναπαράγονται Μαρξιστικές ασάφειες και αριστερές ταυτότητες μιας προηγούμενης εποχής» καταλήγει ο Νίκος Καρανίκας στην ανάρτηση-καταπέλτη για Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη.

Υπερφορολόγηση- φοροεισπράκτορες • ένα από τα επικίνδυνα δόγματα της αριστεράς. Η κοινωνική και ατομική ευημερία,…

Posted by Νίκος Καρανίκας on Friday, July 14, 2023