«Πράξη εθνικής ευθύνης» χαρακτήρισε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Σε δήλωσή της μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι από τη Δευτέρα έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που αίρει όλους τους περιορισμούς που υπήρχαν, στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου από Έλληνες πολίτες εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους οι οποίοι βρίσκονται μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό.

«Θεωρούμε ότι είναι μία πράξη εθνικής ευθύνης, μία πράξη που υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις, να δώσουμε πιο δυνατή φωνή τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό», τόνισε η υπουργός Εσωτερικών.

Ολόκληρη η δήλωση της Νίκης Κεραμέως είναι η εξής: «Ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του, για την πολύτιμη καθοδήγηση του, για τη συνάντηση εργασίας σήμερα από κοινού με τον υπουργό τον κ. Σκέρτσο και τον κ. Κοντογεώργη. Ευχαριστούμε για τη μεγάλη ευθύνη στους τέσσερις μας, ευθύνη για να φέρουμε εις πέρας μία από τις καίριες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που είναι μία καλύτερη ζωή σε ένα καλύτερο κράτος.

Ο στόχος είναι πώς θα προσφέρουμε καλύτερη και πιο ποιοτική εξυπηρέτηση στον πολίτη. Μαζί με τον Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Στάθη Κωνσταντινίδη, τη Βιβή Χαραλαμπογιάννη έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε σε όλους τους άξονες, που εντέλει οδηγούν σε καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες: πιο γρήγορες και στοχευόμενες προσλήψεις, στοχοθεσία, αξιολόγηση, bonus παραγωγικότητας, απλοποίηση διαδικασιών για τους πολίτες, ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων επιπέδων διακυβέρνησης, νέο πλαίσιο για τους ΟΤΑ, εφαρμογή πλαισίου για τα Ζώα Συντροφιάς, για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών, υλοποίηση εκατοντάδων έργων στη Μακεδονία και Θράκη.

Κι όπως ξέρετε έχουμε ήδη ξεκινήσει από την πρώτη μέρα, κύριε πρόεδρε, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης και το νομοθετικό έργο. Από τη Δευτέρα έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που αίρει όλους τους περιορισμούς που υπήρχαν, στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου από Έλληνες πολίτες εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται στο εξωτερικό, είτε σε μόνιμη βάση, είτε τυχαίνει την ημέρα των εκλογών να είναι στο εξωτερικό. Θεωρούμε ότι είναι μία πράξη εθνικής ευθύνης, μία πράξη που υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις, να δώσουμε πιο δυνατή φωνή τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι από τις πρώτες προτεραιότητες, το πρώτο νομοθετικό κείμενο που καταθέτει σε διαβούλευση το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι αλλαγές στο κράτος, είναι το μέσο, για να υπηρετήσουμε τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Στηριζόμαστε στην πολύ σημαντική δουλειά που έγινε την πρώτη τετραετία και προχωράμε γρήγορα και αποτελεσματικά προκειμένου να κάνουμε πράξη κάθε μία προεκλογική μας δέσμευση».