Στο πλευρό της Σοφίας Ζαχαράκη μετά τη χυδαία και σεξιστική επίθεση που δέχτηκε από τον Θάνο Τζήμερο τάσσονται εκτός από πολιτικά κόμματα και βουλευτές, που προχώρησαν σε σχετικές δηλώσεις, και οι χρήστες του Twitter.

«Η χυδαιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Είμαστε πλέον ήρεμοι εμείς οι γονείς, ότι ένας έμπειρος άνθρωπος χειρίζεται τα θέματά μας» επισημαίνουν σε tweets τους οι twitterάδες δηλώνοντας πως στηρίζουν τη Σοφία Ζαχαράκη ενώ παράλληλα εκφράζουν τον θυμό τους για τον Θάνο Τζήμερο και τα λεγόμενά του.

Τα tweets του Θάνου Τζήμερου

Θυμίζουμε πως ο Θάνος Τζήμερος σχολιάζοντας τα κόμματα που μπήκαν στη νέα Βουλή μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου αλλά και τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης έγραψε στο Twitter: «Πάντως το ότι ένα κόμμα που έχει στο πρόγραμμά του την ανατροπή της δημοκρατίας διά των όπλων και την επιβολή δικτατορίας αύξησε τη δύναμή του κατά 45% από το 2019 κανένας δεν το είδε ως άνοδο της ακροαριστεράς. Ούτε το ότι η Αυτής Σουργελότης του ΟΧΙ ξαναμπήκε στη Βουλή. Βούβα περί αυτού, οι εκπρόσωποι της ΝΔ. Φαίνεται με το καλημέρα, πόσα αυγά είναι διατεθειμένοι να σπάσουν».

Αναφερόμενος δε στη Σοφία Ζαχαράκη και στην ίδρυση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επεσήμανε: «Ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής άγαμη άτεκνη για να αρχίσουμε να γεννάμε. Η 2η τετραετία επαναλαμβάνεται ως φάρσα».

Η πρώτη δημοσίευση του Θάνου Τζήμερου

Ο Θάνος Τζήμερος αποκάλεσε όσους τάχθηκαν κατά του «μπαμπουίνους»

Μετά τα σχόλια που έφερε η δημοσίευσή του ο Θάνος Τζήμερος επανήλθε με νέο του tweet στο οποίο αποκαλεί τους σχολιαστές «μπαμπουίνους» και χαρακτηριστικά γράφει: Πώς να εξηγήσεις σε μπαμπουίνους ότι δεν σχολίασα την προσωπική ζωή της Ζαχαράκη (όταν μάλιστα παντρεύτηκα στα 51 και απέκτησα παιδί στα 53) αλλά την επιλογή του ΚΜ για την ίδρυση ενός άχρηστου Υπουργείου, και τη σημειολογική γκάφα για την επιλογή του/της επικεφαλής.

Το ελληνικό Twitter στο πλευρό της Σοφίας Ζαχαράκη

Δείτε μερικά tweets συμπαράστασης στη Σοφία Ζαχαράκη που τάσσονται κατά των δηλώσεων του Θάνου Τζήμερου…

Στο πλευρό της Σοφίας Ζαχαράκης τάχθηκαν πλην των συναδέλφων της βουλευτών και υπουργών της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων, η βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα και η Άννα Χατζησοφιά από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Παύλος Χρηστίδης και η Ζέφη Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Επίσης σε ανάρτησή τους οι «Υπέροχες Γυναίκες» (ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών) ανέφεραν πως «ούτε τα παιδιά, ούτε η μητρότητα, ούτε οποιοδήποτε κομμάτι της προσωπικής ζωής μιας γυναίκας, καθορίζει τις ικανότητές της να ηγείται».

Πρώτη σεξιστική επίθεση, μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, δέχτηκε η @sofia_zacharaki , καθώς έγινε αποδέκτρια…

Posted by Υπέροχες Γυναίκες on Tuesday, June 27, 2023