Η Handelsblatt αναφέρεται στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου και τονίζει πως οι επενδυτές επιδιώκουν μια νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα για αυτούς φέρεται ως τετελεσμένο γεγονός.

Πιο αναλυτικά, ο αρθρογράφος Γκερντ Χέλερ γράφει στην handelsblatt.com, ότι «για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, η κούρσα έχει ήδη τελειώσει: οι επενδυτές ποντάρουν σε μια ακόμη θητεία του συντηρητικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Σε αντίθεση με τον προκάτοχο και αντίπαλό του, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην αρχή της θητείας του ως επικεφαλής της κυβέρνησης είχε οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της κρατικής χρεοκοπίας, έχοντας συγκρουσιακή πορεία έναντι των διεθνών πιστωτών, μια νίκη του Μητσοτάκη θα σημαίνει ασφάλεια για τους επενδυτές», προσθέτει στη συνέχεια.

Επίσης, αναφέρει ότι «η προοπτική της πολιτικής σταθερότητας, η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, τα εξαιρετικά τριμηνιαία στοιχεία των περισσότερων εταιρειών και οι ελπίδες ότι η χώρα, που άλλοτε βρισκόταν σε κρίση, θα επανενταχθεί στην επενδυτική βαθμίδα, οδήγησαν τον δείκτη αναφοράς Athex Composite σε νέο υψηλό εννέα ετών στα τέλη Μαΐου».

«Οι τιμές των ομολόγων επωφελήθηκαν επίσης από τις ευνοϊκές συνθήκες. […] Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο δείκτης αναφοράς της Αθήνας κέρδισε περισσότερο από 7%, φτάνοντας σε συνολική αύξηση 33,3% από την αρχή του έτους, με το ελληνικό χρηματιστήριο να έχει έτσι καλύτερες αποδόσεις από τις περισσότερες άλλες αγορές», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ακόμη, τονίζει ότι «οι 30 εισηγμένες εταιρείες που παρουσίασαν στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο έως το τέλος Μαΐου ανέφεραν αύξηση των κερδών κατά 82% συγκριτικά με πέρυσι και τα σταθερά κέρδη αντικατοπτρίζονται στην άνοδο των τιμών των μετοχών».