Πανστρατιά κορυφαίων στη Νέα Δημοκρατία. Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής βγαίνουν μπροστά τα τελευταία 24ωρα θέλοντας να στείλουν μήνυμα ενότητας και νίκης στους ψηφοφόρους της παράταξης. Από το βράδυ της Τετάρτης στην Καλαμάτα σε μια μεγάλη συγκέντρωση του Αντώνη Σαμαρά, έως την κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη σήμερα το βράδυ, το κυβερνών κόμμα ενωμένο προχωρά προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Η εικόνα της ενότητας θα ολοκληρωθεί με το δείπνο που θα παρατεθεί μετά την ομιλία Μητσοτάκη στην συμπρωτεύουσα και στο οποίο θα παραβρεθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και οι συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, σήμερα και αύριο, προετοιμάζονται πυρετωδώς. Όπως τονίζουν από την οδό Πειραιώς, η μαζικότητα αλλά και ο παλμός τους θα στείλουν μηνύματα τόσο στην βάση της ΝΔ όσο και σ’ εκείνους που ακόμα αμφιταλαντεύονται και δεν έχουν καταλήξει ακόμα ποιο κόμμα θα επιλέξουν.

Όλα τα φώτα στη Θεσσαλονίκη

«Η Πέμπτη ανήκει στην Θεσσαλονίκη. Είναι η πόλη την οποία έχει επισκεφθεί όσο καμία άλλη τους τελευταίους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τονίζει στο Newsbeast κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί πάλι εκεί και θα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη ιδιαίτερα συμβολικού χαρακτήρα σε ένα από τα μεγάλα έργα της χώρας που η ολοκλήρωσή του και η παράδοσή του στις αρχές του 2024 θα γραφτεί στην ιστορία. Το έργο αυτό, δεν είναι άλλο από το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το αμαξοστάσιο του Μετρό στην Πυλαία και θα διατρέξει όλη τη διαδρομή έτσι ώστε να αναδειχθεί ότι σχεδόν όλα είναι έτοιμα.

Άλλωστε όπως είπε πρόσφατα και ο ίδιος θα είναι το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης και το πιο όμορφο Μετρό της Ευρώπης, γιατί θα έχει και Μετρό και αρχαία.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει και βόλτα στο κέντρο της πόλης, ενώ το μεσημέρι η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών – η οποία θα είναι και η τελευταία πριν τις εκλογές – θα γίνει και αυτή στην Θεσσαλονίκη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο.

Μήνυμα νίκης με παρών τον Καραμανλή

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής θα στείλουν με την κοινή τους παρουσία μήνυμα ενότητας στην κομματική βάση της ΝΔ.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του κόμματος στο εμβληματικό Παλέ ντε Σπορ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας τον πρώην πρωθυπουργό στο πλευρό του θα τονίσει την ανάγκη για μια ισχυρή και αυτοδύναμη ΝΔ ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα απευθυνθεί και στους αναποφάσιστους.

Θα επισημάνει ότι η απλή αναλογική και η κρισιμότητα της κάλπης της 21ης Μαΐου επαναφέρουν στον δημόσιο διάλογο και ένα ακόμα δίλημμα: σταθερότητα ή χάος.

Αναμένεται επίσης να τονίσει ότι αυτές θα είναι οι πρώτες εκλογές όπου τρεις μέρες πριν από τις εκλογές από τη μια υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης: ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη Ελλάδα και από την άλλη ο απόλυτος πολιτικός αχταρμάς.

Ο πρωθυπουργός δεν θα παραλείψει να κάνει αναφορά στην κυβέρνηση ειδικού σκοπού που πρότεινε προχθές αλλά διέψευσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας και με αυτό τον τρόπο θα θελήσει να καταδείξει την ανακολουθία του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θα επισημάνει ότι το ποιος θα κρατάει σταθερά το τιμόνι της χώρας την επόμενη τετραετία έχει πολύ μεγάλη σημασία και για εθνικούς λόγους.

«Δείτε τι γίνεται στην απέναντι όχθη του Αιγαίου, στη γειτονική Τουρκία. Εμείς τείνουμε πάντα χείρα φιλίας στην Τουρκία. Και θέλουμε να μπορούμε να λύνουμε την βασική μας διαφορά, που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση των θαλασσίων μας ζωνών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, με γνώμονα τις σχέσεις καλής γειτονίας και πάντα με σημείο αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο. Μπορούμε, όμως, να είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη ημέρα ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν θα επανέλθει;» δήλωσε χθες από την Καστοριά ο πρωθυπουργός.

Ο «ενωτικός δείπνος»

Η μέρα θα κλείσει με ένα δείπνο στο οποίο θα παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής το οποίο έχει «βαφτιστεί» και ως δείπνο συσπείρωσης και ενεργοποίησης του γαλάζιου κομματικού μηχανισμού μια ανάσα πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δείπνο θα παρακαθήσουν περίπου 50 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Θεσσαλονίκης, οι επικεφαλής και τα μέλη των ΔΕΕΠ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, όπως και οι πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης (ΔΗΜΤΟ) της Νέας Δημοκρατίας.

Μεγαλειώδης συγκέντρωση Σαμαρά

Ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός στην 40λεπτη ομιλία του εστίασε σε όλα τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας, των προβλημάτων που καλείται η χώρα να υπερβεί, να ξεπεράσει ώστε να σταθεί όρθια, όπως είπε, την επόμενη μέρα. Μίλησε για τα ζητήματα της οικονομίας, της αγροτικής πολιτικής, της εξωτερικής και μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και το δημογραφικό.

Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση στην τετραετία που πέρασε ήταν μόνη της. «Η αντιπολίτευση δεν βοήθησε ποτέ και σε τίποτα. Αντίθετα, πλειοδότησε σε υποκρισία», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.