«Ξέρω πολύ καλά πως οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί και πως πολλοί Έλληνες τα βγάζουν δύσκολα πέρα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Ελπίζω τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση, να είναι χρόνια ισχυρής ανάπτυξης για την Ελλάδα, ανάπτυξης που θα περιορίσει τις ανισότητες και θα καταστήσει σίγουρη την στήριξη στους πιο ευάλωτους» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί μια στρατηγική για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους δανειστές.

«Οι χώρες με υψηλό χρέος χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να το μειώσουν και αυτό χρειάζεται μια ειδική προσέγγιση. Μπορούμε να επιτύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα κοντά στο 2%. Και γι’ αυτό δεσμευόμαστε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι έμαθε τα τέσσερα χρόνια που βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας, ανέφερε: «Πολλά πράγματα. Όταν αμφιβάλεις, πρέπει να είσαι τολμηρός αντί να κάνεις πίσω. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις, πραγματικά θέλω να βάλω την Ελλάδα σε μια διαφορετική τροχιά».

Κάνοντας κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι «τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα σε όλους» και σημειώνει πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι το 2023 σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που ήταν το 2019».

Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός τονίζει: «Πάντα υποστήριζα πως δεν υπάρχει λόγος να έχουμε μια συγκρουσιακή σχέση» ξεκαθαρίζει όμως πως το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι «βαθιά αναθεωρητικό» αλλά και πως παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. «Το κύριο καθήκον μου είναι να διασφαλίσω την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων. Και, παράλληλα, θα απλώνω πάντα το χέρι της φιλίας προς την Τουρκία».