Τα ανοιχτά μέτωπα κλείνει η κυβέρνηση, με τη βουλή να ολοκληρώνει τις εργασίες της για το Πάσχα, ενώ πιθανότατα δεν θα ανοίξει ξανά, καθώς όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός η επίσημη προκήρυξη των εκλογών θα γίνει το Σάββατο 22 Απριλίου, οπότε και θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα στη βουλή, θα ακολουθήσει η διάλυσή της και θα σημάνει επίσημα η έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Οι υπουργοί κλείνουν μία μια τις εκκρεμότητές τους, ενώ σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σήμερα να υπάρξει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις αγροτικές αποζημιώσεις.

Εν τω μεταξύ, το γαλάζιο εκλογικό επιτελείο εργάζεται πυρετωδώς, οι εσωτερικές συσκέψεις σε Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς πυκνώνουν για την οριστικοποίηση του πρωθυπουργικού προγράμματος μετά το Πάσχα, καθώς εκτός από τις περιοδείες εντός και εκτός Αττικής (Κέρκυρα, Ναύπλιο, Χανιά, Πάτρα), αναμένεται να συνεδριάσει και η πολιτική επιτροπή της ΝΔ για τελευταία φορά πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση αλλά και για να σταλούν τα εκλογικά μηνύματα σε παραλήπτες του ειδικού εκλογικού ακροατηρίου περιορίζοντας τις όποιες διαρροές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast στις 26 Απριλίου αναμένεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ με το οποίο θα διεκδικήσει μια νέα τετραετία, ενώ στις 28 Απριλίου θα δοθούν στη δημοσιότητα τα 15 ονόματα του γαλάζιου ψηφοδελτίου Επικρατείας, τα οποία αυτή τη στιγμή κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό.

Παράλληλα συνεχίζεται το γαλάζιο άνοιγμα σε πιο στοχευμένα κοινά με έμφαση στους νέους και τις γυναίκες με τον πρωθυπουργό να παραχωρεί σήμερα συνέντευξη στις 9.50 το πρωί στην ψυχαγωγική εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στο Mega. Χθες «έτρεξε» και το νέο εκλογικό σποτ της ΝΔ, το οποίο αναφέρεται στο έργο της κυβέρνησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, γύρω από την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τον κατώτατο μισθό, τη μείωση της ανεργίας και τις συντάξεις και καταλήγει με το σύνθημα: «Πάμε τολμηρά μπροστά».

Κόντρα για την τροπολογία Κασιδιάρη

Την τελευταία τους κοινοβουλευτική μάχη πριν τις εκλογές είχαν χθες στη βουλή κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αιχμή την τροπολογία απαγόρευσης του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, η οποία πέρασε με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία χωρίς να ψηφίσει ενώ αρνητικά ψήφισαν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση. «Το κάθε κόμμα ανάλογα με τον τρόπο που τελικά τάχθηκε αναλαμβάνει και την ευθύνη του» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης πετώντας καρφιά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταλογίζει στην κυβέρνηση πρόχειρη νομοθέτηση και ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι μπροστά στο μικροκομματικό συμφέρον η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν συντάχθηκε με τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας απέναντι στα φασιστικά μορφώματα, αλλά έφτασε στο σημείο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει εναλλακτικές στο κόμμα Κασιδιάρη – Κανελλόπουλου σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος δεν επιτρέψει την κάθοδο τους στις εκλογές. «Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Ούτε οι ίδιοι δεν το πήγαν τόσο μακριά», είπε αγανακτισμένος ο υπουργός Εσωτερικών, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι στην τοποθέτηση του στη Βουλή υιοθετεί επιχειρήματα φασιστών.