Την εικόνα μιας Ελλάδας που έχει αλλάξει περιέγραψε στην ομιλία του σε εκδήλωση της ΝΔ σε ομογενείς στο Μόναχο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε ότι με την συμμετοχή του στην 59η Διάσκεψη για την Ασφάλεια, το σημαντικότερο γεωπολιτικό γεγονός στον κόσμο αισθάνεται ικανοποίηση γιατί διαπιστώνει πόσο έχει αλλάξει η εικόνα της πατρίδας μας.

Αναφερόμενος στα εθνικά μας θέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τις ένοπλες δυνάμεις με πρόσθετες απολαβές. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να χειροκροτήσουν τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΜΑΚ που βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή στην Τουρκία.

«Έβαλαν ένα λιθαράκι στην οικοδόμηση σχεσεων Ελλάδας και Τουρκίας. Κάποιοι έλεγαν θα έρθουν νύχτα! Εμείς πήγαμε νύχτα να βοηθήσουμε», είπε ο πρωθυπουργός.  

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις κόκκινες γραμμές της πατρίδας μας λέγοντας: «Αλλά έχουμε κόκκινες γραμμές και όλοι γνωρίζουν τα όρια μας! Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην υπεράσπιση της εθνικής της κυριαρχίας!»

Η Ελλάδα, είπε είναι μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη, διαμορφώνει τις εξελίξεις και αξιόπιστος συνομιλητής όλων όσων θέλουν να επιλύσουν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη γειτονιά μας.

Μάλιστα τόνισε ότι αυτό δεν ήταν δεδομένο το 2019 όταν ο λαός μας εμπιστεύτηκε να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας και βγαίναμε από μια παρατεταμένη κρίση που μας πόνεσε.

Κάνοντας έναν απολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση το 2019 είχε αναλάβει τις εξής δεσμεύσεις: να κινητοποιήσουμε την οικονομία, να προσελκύσουμε νέες δουλειές, να μειώσουμε τους φόρους που τσάκισαν τη μεσαία τάξη ,να βάλουμε τη χώρα σε αναπτυξιακό διάδρομο και να κάνουμε την Ελλάδα γεωπολιτικά πιο ισχυρή και ασφαλή.

Θύμισε ότι σε όλο αυτό το διάστημα κλήθηκε να διαχειριστεί πολλές κρίσεις και ταυτόχρονα να μείνουν συνεπείς στην υλοποίηση του προεκλογικού τους προγράμματος.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η Ελλάδα απέχει ένα βήμα μόλις από την επενδυτική βαθμίδα που θα είναι οι τίτλοι τέλους στο μνημονιακό κεφάλαιο που είχε ανοίξει για τη χώρα μας. «Τον ενάρετο αυτό κύκλο μιας οικονομίας καταφέραμε να τον φέρουμε σε τροχιά ανάπτυξης. Πολλοί θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας. Κολοσσοί πλέον επενδύουν στην πατρίδα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.