Στην Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει ο πατέρας της Εύας Καϊλή, που βρίσκεται προφυλακισμένη στις γυναικές φυλακές του Σαιν-Ζιλ στο Βέλγιο, κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Τον πατέρα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον είχαν πιάσει με μια βαλίτσα με μετρητά, φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε όμως ελεύθερος.

Πρόσωπο του οικογενειακού της περιβάλλοντος της Εύας Καϊλή μίλησε στον ΑΝΤ1. «Δεν υπάρχει κάποιο δελτίο Τύπου, μέχρι στιγμής, περιμένουμε την εξέλιξη του δικαστηρίου μέχρι την Τετάρτη για την Εύα. Ο πατέρας της περιμένουμε να επιστρέψει Ελλάδα. Δεν ξέρουμε πότε, παραλίγο να αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας από την στενοχώρια του. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Την υπόθεση χειρίζεται δικηγόρος από το Βέλγιο, προσπαθούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες» είπε.

Ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κοινοβουλευτικός βοηθός, έχει επίσης κατηγορηθεί και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του.