Πέρασε από την ολομέλεια της Βουλής η δεκαετής σύμβαση του Δημοσίου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τις θετικές ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ την σύμβαση καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, το Δημόσιο θα δίνει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 50 εκατ. ευρώ ετησίως για δέκα χρόνια, ωστόσο, από τα 500 εκατ. ευρώ, τα 453 θα επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο σε επενδύσεις. Σημείωσε επίσης, ότι το συνολικό όφελος για την ελληνική οικονομία (μαζί με το μισθολογικό κόστος κά) ανέρχεται σε περίπου 2,2 δισ. ευρώ.

Για το πρόγραμμα ανάταξης του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, είπε ότι έχουν δημοπρατηθεί, με τη διαδικασία της μελέτης-κατασκευής, έργα ύψους 4,5 δισ. ευρώ, και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναβάθμισης και εξηλεκτρισμού του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου, ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΟΣΕ, το οποίο, στα τρία χρόνια κυβέρνησης ΝΔ είναι στα 59,3 εκατ. ευρώ, ενώ στα 4,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν 12,3 εκατ. ευρώ. «Επί της παρούσας κυβέρνησης, έχουμε αυξήσει το ΠΔΕ για τον ΟΣΕ κατά 480%’ είπε ο κ. Καραμανλής.