Κατά του πάλαι ποτέ κομματικού συντρόφου του και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη στρέφεται ο πρώην Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καρανίκας. Αφορμή για την επίθεση στάθηκε η δραστηριότητα του Ινστιτούτου για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή Eteron, του οποίου προΐσταται ο κ. Σακελλαρίδης.

Ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα έγραψε στο Facebook πως «όταν οποιοδήποτε ιδιωτικό ινστιτούτο κάποιου κεφαλαιοκράτη μαζέψει αριστεριστές πρώην συντρόφους και συντρόφισσες για να μιλήσει πολιτικά, τότε πρέπει να κάνουμε την κριτική μας κρατώντας αποστάσεις και όχι να στεκόμαστε γονυπετείς στις αναλύσεις του χαρακτηρίζοντας το αριστερό».

Μάλιστα αντιπροτείνει ότι «ως αριστερό κόμμα και αριστεροί άνθρωποι έχουμε ευτυχώς το ινστιτούτο μας, και το ονομάσαμε «Νίκος Πουλαντζας» και δεν είναι εξαρτημένο από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Καρανίκα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του Ινστιτούτου Eteron:

«Έτερον εκάτερον μια διευκρίνηση – πριν γλιστρήσουμε στην ιδεολογική γλίτσα των αστών και των αριστεριστών.

Όταν οποιοδήποτε ιδιωτικό ινστιτούτο κάποιου κεφαλαιοκράτη μαζέψει αριστεριστές πρώην συντρόφους και συντρόφισσες για να μιλήσει πολιτικά, τότε πρέπει να κάνουμε την κριτική μας κρατώντας αποστάσεις και όχι να στεκόμαστε γονυπετείς στις αναλύσεις του χαρακτηρίζοντας το αριστερό.

Έτερον εκάτερον αριστερά είμαστε και ταξικά κινούμαστε.

Ως αριστερό κόμμα και αριστεροί άνθρωποι έχουμε ευτυχώς το ινστιτούτο μας και το ονομάσαμε “Νίκος Πουλαντζας” και δεν είναι εξαρτημένο από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας και ομοίως υπάρχει και το ινστιτούτο “Ένα” που δεν το ταΐζει ούτε αυτό κάποιος Αστός.

Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια».