Αύριο στις επτά το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί από το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» της οδού Πειραιώς το νέο πλαίσιο συνεργασίας του πολιτικού φορέα «Εθνική Συμφωνία» υπό τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, της «Νέας Δεξιάς» του Φαήλου Κρανιδιώτη και της «Δημιουργίας Ξανά» του Θάνου Τζήμερου.

Οι τρεις άνδρες ενώνουν τις δυνάμεις τους, αναγγέλλοντας την κοινή τους κάθοδο υπό νέο κόμμα με τίτλο «Εθνική Δημιουργία» που θα κατέλθει στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, με την προοπτική να προσελκύσουν ψηφοφόρους από τον δεξιό χώρο, από τον «φιλελεύθερο πατριωτισμό» όπως υποστηρίζουν, ώστε να συγκεντρώσουν τουλάχιστον ένα 3% και να μπουν στη Βουλή.

Χρέη προέδρου θα επιτελεί τυπικά, όπως έχουν αναφέρει και στο παρελθόν, ο Θάνος Τζήμερος ενώ Κρανιδιώτης και Μπογδάνος θα είναι αντιπρόεδροι, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει και τον ρόλο του εκπροσώπου του κόμματος.

Στην πρόσκλησή τους για την αυριανή εκδήλωση κάνουν ιδιαίτερη μνεία στον πατριωτισμό επισημαίνοντας πως «για εμάς, πατριωτισμός είναι η θέληση να κάνουμε την Ελλάδα μια σοβαρή χώρα, που θα σέβεται τους πολίτες της και θα παράγει αγαθά, τεχνολογία, πολιτισμό και αξιοπρέπεια». Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι «το φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο: χαμηλοί φόροι, πληροφορική παντού, κατάργηση της σοβιετικής αντίληψης στον κεντρικό σχεδιασμό»

Αναφορά γίνεται και στη σημασία της ελληνικής εθνικής ταυτότητας που θα πρέπει να προστατευτεί έναντι της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας το καθήκον της προστασίας της Δημοκρατίας από όσους την επιβουλεύονται. «Για εμάς, η σθεναρή αντίθεση στη μετατροπή της χώρας μας σε πολυπολιτισμικό οχλοπολτό είναι υποχρέωση. Η Ελλάδα έχει εθνική ταυτότητα και εθνικές αξίες. Δεν πρόκειται να τις εκχωρήσουμε σε καμία ομάδα πολιτικού ή θρησκευτικού φανατισμού, σε καμία μηδενιστική αντίληψη που απεργάζεται την επιβολή ολοκληρωτισμού στη χώρα» υποστηρίζουν.