Ο κλάδος της εστίασης και του τουρισμού μπορεί να αισιοδοξεί για ένα καλύτερο μέλλον, καθώς από χθες άνοιξε τις πύλες της η μεγάλη έκθεση Horeca για πρώτη φορά έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια εν μέσω πανδημίας, με χιλιάδες επισκέπτες να έχουν ήδη περάσει το κατώφλι της.

Μεγάλα ονόματα από τον επιχειρηματικό κόσμο, παρών ήταν και ο επιχειρηματίας Χρήστος Κοπελούζος, αλλά και ο πρωθυπουργός, βρέθηκαν σήμερα στο Metropolitan Expo προκειμένου να δουν από κοντά την μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά την ξενάγησή του στην έκθεση δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που ο κλάδος αυτός κάνει την δική του επανεκκίνηση και πως εισέπραξε θετική ενέργεια. εξέφρασε την πεποίθηση ότι είμαστε μπροστά σε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο αλλά και πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις και νέες θέσεις απασχόλησης.

Όλη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφθώ σήμερα την Horeca. Αυτός ο κλάδος των εκθέσεων κάνει σήμερα την δική του επανεκκίνηση. Αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν η θετική ενέργεια την οποία αποπνέει ο εξαιρετικά δυναμικός κλάδος της εστίασης, των ξενοδοχείων, catering, καφέ. Είμαστε μπροστά σε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο, και το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων για επενδύσεις, για την δημιουργία θέσεων απασχόλησης είναι εξαιρετικά έντονο. Είμαστε μπροστά στην αρχή ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου με οδηγό τον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης που αποτελούν πολύ σημαντικούς κλάδους στην ελληνική οικονομία. Θα μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας αυτά τα δύσκολα 2 έτη της πανδημίας».

Δείτε φωτογραφικό υλικό: