Στα «θηκάρια» μπήκαν τα μαχαίρια στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως όχι για πολύ, καθώς οι διαφωνούντες με την τακτική της κυβέρνησης και τις υποχωρήσεις για να κλείσει η συμφωνία δίνουν «ραντεβού» για το Σαββατοκύριακο, οπότε και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα συζητηθούν όλες οι νέες εξελίξεις όπως θα προκύψουν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας και εκεί θα εκφραστούν ανοιχτά οι διαφωνίες του κόμματος με την τακτική της κυβέρνησης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης  υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει κατά την διαπραγμάτευση να πετύχει μία συμφωνία που θα προβλέπει χαμηλό ποσοστό πρωτογενούς πλεονάσματος, καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις, κανένα νόμο για ομαδικές απολύσεις, νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις.

Στελέχη που έχουν ήδη εκφράσει έντονες αντιρρήσεις θα τοποθετηθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όπου το κλίμα αναμένεται φορτισμένο.

Στους πονοκεφάλους του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται και η στάση που κρατάει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως εντέχνως διέρρευσε χθες φαίνεται να υπάρχει δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου για την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάτι που διαψεύστηκε από την κυβέρνηση. Οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι στην πεντάωρη συνεδρίαση του Προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σφοδρή κριτική στην Πρόεδρο της Βουλής για κάποιες από τις θέσεις που έχει εκφράσει,  για την άρνησή της να μεταφέρει τα αποθεματικά της Βουλής στην ΤτΕ, αλλά και για την καθυστέρηση στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για το θέμα της τυπικής ολοκλήρωσης του διορισμού του νέου ΔΣ της ΕΡΤ.

Μάλιστα η εν λόγω συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα προγραμματίστηκε για σήμερα, όμως με επιστολή του χθες προς την Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να έχει επιστρέψει από την Ρίγα όπου θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό.