Αρνητικός στο ενδεχόμενο να έρθουν στη βουλή μέτρα όπως αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και απαντώντας σε ερώτηση αν θα ψηφίσει τα μέτρα όταν αυτά θα έρθουν στην Βουλή, είπε: «Κατά συνείδηση θα πράξω, θα πολεμήσω να μείνω όρθιος και να μην ευτελιστώ αλλά το θέμα είναι να αποτρέψουμε μέχρι τότε τον Τσίπρα να φέρει τέτοια μέτρα. Δεν είναι θέμα προσωπικής επιβίωσης, ένα τέτοιο πακέτο να μην το χρεωθεί η Αριστερά».

 Όπως ανέφερε: «Επειδή είχα πει ότι η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη ήταν σε κακή κατεύθυνση και είχα αναδείξει τα σημεία σε βάρος της χώρας και επειδή είχα πει ότι ο έντιμος συμβιβασμός στα πλαίσια εκείνης της συμφωνίας ήταν ανέφικτος και ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα είχε και όρους σε βάρος του λαού των μισθωτών, των συνταξιούχων, των επιτηδευματιών και των αγροτών υπό αυτή την έννοια ήταν ανάγκη να ισχυροποιηθεί η ισχυρή εντολής της 25ης Γενάρη και να ενδυθεί , να εξοπλιστεί η κυβέρνηση με ισχυρότερη νομιμοποίηση.  Όχι ως ντρίπλα πολιτική ούτε τακτικισμός και μάλιστα θεωρώ ότι έχει αργήσει διότι θεωρώ ότι σήμερα επειδή το χάσμα είναι αγεφύρωτο δεν θα υπάρξει συμφωνία, φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξει ούτε «πιστοποιητικό καλής προόδου» που θέλει η κυβέρνηση για να εκταμιευτεί τμήμα του ποσού, υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι έχουμε αργήσει να ζητήσουμε ισχυρότερη νομιμοποίηση από το λαό μας».

Όταν του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει αν το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει πριν την συμφωνία είπε: «Προ πάσης συμφωνίας, προ πάσης υπογραφής και προ πάσης διευθέτησης που θα οδηγούσε σε συμφωνία γιατί αυτό θα ισχυροποιούσε τη θέση της κυβέρνησης μήπως επετύγχανε καλύτερο αποτέλεσμα. Φοβάμαι ότι αν σήμερα έχουν εξελίξεις απρόβλεπτες θα είναι ίσως περιττό να κουβεντιάζουμε για αναγκαιότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος αν η χώρα δεσμευτεί σε ζητήματα που θα ήταν περιεχόμενο του δημοψηφίσματος».

Για την αυριανή δόση προς το ΔΝΤ  είπε ότι: «Τα χρήματα έχουνε βρεθεί απ’ ότι έχω εγώ σοβαρή ενημέρωση. Τα 770 έχουν βρεθεί, έχω ασφαλή πληροφορία ότι και θα καταβληθεί και έχουν βρεθεί».