Τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει -μεταξύ άλλων- ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, το βράδυ της Πέμπτης (16/12).

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε αρχικά: «Κατανοώ απολύτως τη φόρτιση του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος πρόσφατα έχει χάσει δικό του άνθρωπο διασωληνωμένο εκτός ΜΕΘ».

«Από την άλλη, σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία, έχουμε να δώσουμε και μία μάχη απέναντι στην πολιτική χυδαιότητα», επισήμανε και πρόσθεσε: «Εμείς δεν έχουμε τα κριτήρια που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πολιτική αντιπαράθεση».

«Θυμόμαστε πολύ καλά τον κ. Χρυσοχοΐδη να μας κατηγορεί με τη φράση “κάψατε 100 ανθρώπους” και ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον πιο χυδαίο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης -τον άνθρωπο που συνέκρινε ανθρώπινες ζωές με καμένα στρέμματα», υπογράμμισε. «Απέναντι σε αυτή τη χυδαιότητα, νιώθουμε ότι πρέπει να κρατάμε το επίπεδο της αντιπαράθεσης εκεί που πρέπει να κρατηθεί», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως οι σε υψηλούς τόνους αναφορές του κ. Κουρουμπλή στη Βουλή περί «δολοφόνων» στο κυβερνητικό στρατόπεδο – στο πλαίσιο κριτικής για τη διαχείριση της πανδημίας – προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από το Προεδρείο της Βουλής και την κυβέρνηση, όσο και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής επανήλθε το πρωί της Παρασκευής (17/12) στο θέμα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό στερέωμα και υποστήριξε στο OPEN:

«Όταν μέσα σε ένα νοσοκομείο ανατίθεται η ευθύνη να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με ΜΕΘ, ξέρετε τι συνέβη; Πνίγηκαν από την κακή ροή οξυγόνου» είπε. «Ήξερε ή δεν ήξερε ο πρωθυπουργός;» αναρωτήθηκε.