Τουλάχιστον… θυελλώδης ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

Αιτία στάθηκε η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι η εισβολή των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, με αποτέλεσμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν.

«Εισβολή έγινε στην Κύπρο, εισβολή έγινε στο Πολυτεχνείο, όχι στη Βουλή», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλώντας αρχικά την αντίδραση του Σπύρου Λυκούδη.

«Τι είναι αυτά που λέτε κυρία μου; Ποιός μίλησε για τανκς και μας λέτε για την Κύπρο και το Πολυτεχνείο;» είπε ο κ. Λυκούδης.

Από την πλευρά του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «στο κοινοβούλιο εισέβαλαν άτομα που έχουν σχέση με την ένοπλη βία. Για μένα και οι μολότοφ είναι ένοπλη βία, για σας δεν ξέρω αν είναι ή όχι», ανέφερε απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία απάντησε: «Εσείς που τους ξέρετε ποιοι είναι;»

«Αναγκάστηκα να τους μάθω για να προστατέψω την ασφάλεια της ζωής μου, σε εσάς όμως είναι γνωστοί από τη δικηγορική σας ιδιότητα», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και ακολούθησε μεγάλη ένταση.

«Αν συμβεί κάτι από εδώ και πέρα στο κοινοβούλιο να ξέρετε ότι εσείς θα είστε υπεύθυνοι με την ανάδειξη που κάνατε στο χθεσινό γεγονός» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Τι εννοεί θα φταίμε; Δηλαδή θα μας πυροβολήσουν και θα φταίμε κι από πάνω;», διερωτήθηκαν βουλευτές της αντιπολίτευσης…