«Ήρθαμε στη βουλή για να στηρίξουμε την Ελλάδα, σε μία κρίσιμη διαπραγμάτευση, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθαμε για υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, για προσπάθεια συναίνεσης, αλλά εισπράξαμε ύβρεις», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από την βουλή, αμέσως μετά την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από την αίθουσα της λόγω φραστικού επεισοδίου με την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η πρόεδρος της βουλής, δυναμίτισε κυριολεκτικά τη συζήτηση, παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου Πρωθυπουργού. Ελπίζω να γίνει σαφές, ότι η Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να ανεχθεί μια τέτοια παράσταση, συντονισμένη από εκείνους που δεν θέλουν βοήθεια, αλλά διχασμό».

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς συμπλήρωσε δεικτικά «Όταν ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, μιλά σαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον ήταν τέτοιο που πραγματικά δυναμίτισε όλη τη συζήτηση».

Τέλος διευκρίνισε πως επειδή ακριβώς ζούμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, πρέπει να περιφρουρούμε τη βουλή των Ελλήνων από τέτοιες συμπεριφορές και αυτό πιστεύουμε πως κάναμε σήμερα. Νομίζω ότι κάναμε το μήνυμα σαφές και ελπίζω να ει η τελευταία φορά»