Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει στην Κύπρο, καθώς ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Χάρης Γεωργιάδης τηρεί αποστάσεις από τις θέσεις της Ελλάδος στα Eurogroup και δεν τις στηρίζει.

«Η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης εκφράστηκε ξεκάθαρα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε τόσο δημοσίως όσο και κατ΄ ιδίαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις ευχαριστίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη στάση που τήρησε η Κύπρος στο θέμα της Ελλάδος, τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και στο Εurogroup, στο οποίο, εξάλλου, οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες».

Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Βίκτωρ Παπαδόπουλος σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με σχόλιο του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, για δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Χθες στο Στρασβούργο, ο κ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στον κ. Γεωργιάδη, είχε δηλώσει σε Κύπριους δημοσιογράφους: «Στα αρνητικά – όχι για εμάς αλλά για τον ίδιο – σημειώνω την αδυναμία κατανόησης από τον Υπουργό Οικονομικών του τι διεκδικεί η Ελλάδα. Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος κύριος καταλαβαίνει ευκολότερα τον κ. Σόιμπλε παρά την ελληνική Κυβέρνηση».

Η ερώτηση που τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν «αν η κυπριακή κυβέρνηση στηρίζει την ελληνική και αν ο πρόεδρος Αναστασιάδης υιοθετεί την δήλωση του κ. Γεωργιάδη; Αν η δήλωση είναι εκτός της γραμμής της κυπριακής κυβέρνησης, πώς θα χειριστεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης το θέμα, που έχει προκύψει από την δήλωση του κ. Γεωργιάδη;». Η απάντηση δόθηκε από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, βρίσκεται στο Λονδίνο.