Πρεμιέρα σήμερα το απόγευμα για το 2ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του απερχόμενου προέδρου των νέων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωτήρη Αλεξίου και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στο χώρο του Ωδείου Αθηνών.  Ο κ. Αλεξίου, που εξελέγη στον εν λόγω θώκο το 2016 αναμένεται να αποχωρήσει για να αναλάβει μια σειρά από σημαντικά οργανωτικά ζητήματα και νέος πρόεδρος της νεολαίας θα εκλεγεί ο διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός, Κωνσταντίνος Βλαχάκης καθώς η σχετική πρόταση έχει περάσει ομόφωνα από τη Γραμματεία.

Ο ίδιος ο κ. Βλαχάκης, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων με άρθρο του στην «Αυγή» θέτει τρεις στόχους. «Πρώτος στόχος είναι να βρεθούμε με όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα της σημερινής πολιτικής. Τους/τις νέους/ες που μεγάλωσαν μέσα στην οικονομική κρίση, που αναγκάζονται να μένουν μέχρι τα τριάντα στο παιδικό δωμάτιο, που αδυνατούν να βρουν σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό, που δεν έχουν ελεύθερο χρόνο. […] Δεύτερος στόχος, είναι να συζητήσουμε εις βάθος, ανοιχτά, χωρίς «έτοιμες λύσεις» για όλα όσα μας απασχολούν. Να διαβάσουμε τη συγκυρία και να δούμε την καθημερινότητα μέσα από τα μάτια ενός νέου ανθρώπου όλα όσα βιώνει, τα άγχη και τις ανησυχίες του. Αν δεν το κάνει αυτό μια αριστερή οργάνωση νεολαίας, δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος. […] Τρίτος στόχος, να σκιαγραφήσουμε τα βασικά πεδία παρέμβασης, τους κοινωνικούς χώρους όπου βρίσκονται νέοι άνθρωποι. Αναμφίβολα, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, τα social media έχουν κυρίαρχο ρόλο στις ζωές όλων μας, κάτι που συχνά ευνοεί την αμεσότερη επικοινωνία και ενημέρωση, κόντρα στα καθιερωμένα δίκτυα και μέσα».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή, έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 21/10 στις 18:00 στο Ωδείο Αθηνών (Βασ. Γεωργίου B 17-19): Άνοιγμα του Συνεδρίου με ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της Νεολαίας και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.
  • Παρασκευή 22/10 στις 17:00 στο ΣΕΦ: Εισήγηση της Επιτροπής Πολιτικής Απόφασης και Θέσεων και της Οργανωτικής Επιτροπής, Ομιλίες συνέδρων, θεματικές συνελεύσεις.
  • Σάββατο 23/10 στις 11:00 στο ΣΕΦ: Ομιλίες συνέδρων, Σύσκεψη με οργανώσεις του εξωτερικού, θεματικές συνελεύσεις, κλείσιμο του συνεδρίου.
  • Κυριακή 24/10 στις 11:00 στο ΣΕΦ: Ψηφοφορίες επί των ντοκουμέντων του Συνεδρίου και εκλογές για το νέο Κεντρικό Συμβούλιο.

Στο χώρο του συνεδρίου θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα για τον κορονοϊό. Ο αριθμός των παρισταμένων θα είναι περιορισμένος και η είσοδος θα γίνει κατόπιν προσκλήσεως.