Κάνοντας λόγο για «κίνηση εκβιασμού που παραπέμπει στις χειρότερες ώρες της αποικιοκρατίας» η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στο «ιμπεριαλιστικό τελεσίγραφο» και να ετοιμαστεί για μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μέσα από το ασαφές «ανεξάρτητα από τις όποιες δυσκολίες, οι οποίες μόνο πρόσκαιρες θα αποδειχθούν».

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα iskra.gr που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σημειώνεται ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο ελληνικός λαός οφείλουν να λάβουν ιστορικές αποφάσεις και να απαντήσουν τολμηρά στην πρόκληση».

Παράλληλα, προστίθεται ότι «η Ελλάδα δεν έχει καμμία άλλη επιλογή από το να απορρίψει τα τελεσίγραφα και να ακολουθήσει μέχρι τέλους μια συνεπή και σταθερή αντιμνημονιακή πορεία, ανεξάρτητα από τις όποιες δυσκολίες, οι οποίες μόνο πρόσκαιρες θα αποδειχθούν, ανοίγοντας στη συνέχεια ελπιδοφόρους αναπτυξιακούς ορίζοντες».

Το θέμα της διαπραγμάτευσης και της στρατηγικής που θα ακολουθήσει στα επόμενα κρίσιμα 24ωρα η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να απασχολήσει και τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις 16:00 για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πεδία διαξιφισμών της Αριστερής Πλατφόρμας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε τι αναφέρεται στο iskra.gr

Με μια κίνηση εκβιασμού, που θύμισε τις χειρότερες ώρες της αποικιοκρατίας, η Γερμανική πλευρά και οι «δορυφόροι» της στην ΕΕ έσπρωξαν σε ναυάγιο το Eurogroup της Δευτέρας (16/2), στέλνοντας τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά.

Το ιμπεριαλιστικό τελεσίγραφο της Γερμανικής ΕΕ και των Γάλλων «κανίς» του Βερολίνου είναι πολύ απλό στη χυδαιότητά του: μόνη διέξοδο που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση είναι να ζητήσει παράταση του προγράμματος, με απλά λόγια να ζητήσει παράταση του μνημονίου!!!

Αυτές τις ώρες η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο ελληνικός λαός οφείλουν να λάβουν ιστορικές αποφάσεις και να απαντήσουν τολμηρά στην πρόκληση.

Η Ελλάδα δεν έχει καμμία άλλη επιλογή από το να απορρίψει τα τελεσίγραφα και να ακολουθήσει μέχρι τέλους μια συνεπή και σταθερή αντιμνημονιακή πορεία, ανεξάρτητα από τις όποιες δυσκολίες, οι οποίες μόνο πρόσκαιρες θα αποδειχθούν, ανοίγοντας στη συνέχεια ελπιδοφόρους αναπτυξιακούς ορίζοντες.