«Η ανάκληση των παράνομων απολύσεων δεν πρόκειται να επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς και θα ψηφιστεί με τις ήδη προϋπολογισμένες από την προηγούμενη κυβέρνηση προσλήψεις στο δημόσιο» δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος πρόσθεσε, ότι η επιστροφή των απολυμένων αποτελεί «αποκατάσταση της αδικίας».

Επισήμανε, ότι ανέλαβε το υπουργείο για να αλλάξει το κράτος και εξήγησε, ότι «πρώτον, σπάω το πελατειακό κράτος, δεύτερον, κάνω μία πραγματική διαδικασία κινητικότητας, διότι ποτέ το πραγματικό πρόβλημα του κράτους δεν ήταν ο αριθμός, καθώς το θέμα είναι πώς θα πάει περισσότερος κόσμος εκεί όπου αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερες ανάγκες». Πρόσθεσε επίσης, ότι «οι προηγούμενοι δημιούργησαν μία ψευδοκινητικότητα, χωρίς να κάνουν καταγραφή των πραγματικών αναγκών».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός, είπε για τους γενικούς διευθυντές στο δημόσιο ότι δεν θα αλλάξει τώρα κανένας, καθώς «η θητεία τους θα λήξει σε ένα τρίμηνο, οπότε θα έχει οριστεί το νέο σύστημα επιλογής τους», ενώ ανέφερε ότι «υπήρχαν βαθύτατες αδικίες σε αυτό το επίπεδο».

Κατά τον κ. Κατρούγκαλο: «Θα πρέπει να πληρώσουν οι πλούσιοι που έγιναν πλουσιότεροι και πώς θα το πετύχουμε αυτό; Είδατε το περιουσιολόγιο, όλα θα δηλώνονται. Πλούσιοι δεν είναι μόνο οι ολιγάρχες. Πλούσιοι είναι και οι συνάδελφοί μου δικηγόροι και οι πλούσιοι γιατροί».

«Η προτεραιότητά μας» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος «είναι, αυτή τη στιγμή, για λόγους προφανείς η υγεία, η παιδεία, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η κοινωνική ασφάλιση» ενώ για τον ΕΝΦΙΑ είπε, ότι «δεν μπορούμε να αποφύγουμε την πληρωμή των τελευταίων δόσεων και με αυτές θα χρηματοδοτήσουμε την επόμενη χρονιά».

Τέλος, για τον εκλογικό νόμο, είπε, ότι «η Αριστερά έχει ως θέση αρχής την απλή αναλογική και σέβεται τις αρχές της» διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι «όταν μία κυβέρνηση που μόλις έχει εκλεγεί προχωρεί στις προγραμματικές εξαγγελίες της, δεν εξαγγέλλει άμεσα και αλλαγή στον εκλογικό νόμο. Γιατί θα δώσει τροφή στα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει και λένε, ότι εμείς θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε τη μεγάλη δημοτικότητα που έχουν αυτή τη στιγμή οι πολιτικές μας είτε προς την πλευρά του δημοψηφίσματος είτε προς την πλευρά των εκλογών».