Σε εξέλιξη είναι η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος όπου τόνισε ότι από τη θέση της αντιπολίτευσης θα στηρίζουμε ότι είναι σωστό. «Θα ψηφίζουμε κάτι που είναι σωστό και θα καταψηφίζουμε κάτι που είναι επικίνδυνο» ανέφερε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα γίνει νέα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την Πέμπτη στις 19 Φεβρουαρίου όπου θα μιλήσουν οι βουλευτές «για να ακουστεί η κριτική, αλλά και οι προτάσεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα τονίζοντας: «Ακούσατε τι είπε ο Μάρτιν Σουλτς. Είπε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία. Αυτό για το οποίο προειδοποιούσα. Η απόφαση της ΕΚΤ είναι ανησυχητική. Τα χειρότερα όμως μπορούν ακόμα να ανατραπούν. Είναι καθήκον μας. Να μην αφήσουμε τη χώρα να φτάσει στο χείλος του γκρεμού».

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται υπογράμμισε: «Άλλο να εκφοβίζεις τον κόσμο και άλλο να προειδοποιείς για τους πραγματικούς κινδύνους».

«Δεν θέλω να σχολιάσω αυτούς που μίλησαν για εκστρατεία φόβου», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης διασύρουν τη χώρα στο εξωτερικό. «Φαίνεται ότι αυτή η συνήθεια είναι αθεράπευτη σε κάποιους. Παρέλαβαν μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της. Αυτή την Ελλάδα να μην προσπαθούν να τη διασύρουν. Δεν είναι καλό ξεκίνημα».

Παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα, είπε.