Εξαιρετικά αισιόδοξος δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες. Στις κοινές του δηλώσεις με τον έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Σουλτς σημείωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός μάχεται για την ευρωπαϊκή συνεργασία, όχι μόνο για την Ελλάδα.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι σήμερα μαζί μας. Ταξιδεύει ανά την Ευρώπη. Ο ίδιος συναντιέται με επικεφαλής κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών θεσμών. Πρόκειται για έναν πρωθυπουργό, ο οποίος μάχεται για την ευρωπαϊκή συνεργασία και όχι μόνο για την Ελλάδα ή τον διαχωρισμό αυτής. Και αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι, το οποίο εγώ, ένθερμα και με όλη μου την καρδιά, υποστηρίζω. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, μετά τη σημερινή μας συνάντηση», δήλωσε ο κ. Σουλτς.

Ο ίδιος εκτίμησε πως «αφ’ ενός μεν υπάρχει αμοιβαία κατανόηση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, στο πλαίσιο της ευρωζώνης, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση μάχεται επί τη βάσει του προγράμματος που έχει για το επόμενο χρονικό διάστημα». «Πρέπει, λοιπόν, να βρούμε τρόπους συμβιβασμού», συμπλήρωσε.

«Εγώ πιστεύω ότι ο έλληνας πρωθυπουργός μάχεται για τη δική του χώρα με σωστό τρόπο και έτσι έχουμε ένα παράθυρο διαλόγου. Και αυτός ο διάλογος μπορεί να σημαίνει εποικοδομητικό διάλογο, αλλά και λύση», συνέχισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

«Θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που συμφωνήσαμε και σήμερα, πρωθύστερα όταν είχαμε τη συνάντησή μας. Οι απλοί πολίτες στην Ελλάδα πληρώνουν το λογαριασμό τα τελευταία χρόνια. Και τώρα είναι καιρός οι κατέχοντες, όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους από τη χώρα κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, να συνεισφέρουν στις λύσεις των προβλημάτων. Και νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Εκατό τοις εκατό, λοιπόν, προς αυτή την κατεύθυνση η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επαφίεται στη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όλων των ευρωπαϊκών θεσμών», τόνισε και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό, λοιπόν, ο έλληνας πρωθυπουργός είναι καλοδεχούμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και όχι μόνο σήμερα, κύριε Πρωθυπουργέ. Όποτε το χρειαστείτε, είστε καλοδεχούμενος στο δικό μας θεσμό. Έχετε δύσκολες στιγμές μπροστά σας. Δεν έχουμε ακόμη τις απαραίτητες λύσεις, αλλά νομίζω ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος ταξιδεύει πολύ αυτή την περίοδο, επιζητά τη συνεργασία και όχι το διαχωρισμό».