Τηλεφωνήματα «κορυφής» είχε ο Αλέξης Τσίπρας με ευρωπαίους αξιωματούχους, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει ο θόρυβος που ξέσπασε μετά τη χτεσινή συνάντηση του υπ. Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ο Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με τη ΝΕΡΙΤ, τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα μετά το γεύμα που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και το γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο κ. Σουλτς είπε στον κ. Τσίπρα ότι κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα και πως τόσο η Μέρκελ, όσο και ο Ολάντ περιμένουν να προχωρήσουν οι ενέργειες ώστε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό είχε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι δεν ήθελε να υπάρξει η αίσθηση πως δεν θα προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις.

Τέλος, με τον πρωθυπουργό επικοινώνησε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επιβεβαίωσε τη θέση για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία και για τις δύο πλευρές.