Σκληρό παρασκήνιο έκρυβε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.

Υπήρξαν σημαντικές εκπλήξεις στα ονόματα που τελικά έμειναν εκτός, μία ντρίμπλα και μία σαφής υποβάθμιση.

Η υποβάθμιση είναι σαφής για τον Πάνο Σκουρλέτη. Μπορεί να πηγαίνει στο υπουργείο Εργασίας, όμως μένει εκτός του βασικού πυρήνα της κυβέρνησης. Μάλιστα δεν βρίσκεται ούτε δίπλα στο Νίκο Παππά τον οποίο πλαισιώνει ο Γαβριήλ Σακελαρίδης, ούτε δίπλα στον Αλέκο Φλαμπουράρη. Ο Πάνος Σκουρλέτης εξασφάλισε μια εύκολη εκλογή στο Επικρατείας, ωστόσο στην κυβέρνηση δεν βρέθηκε ενισχυμένος.

Εκτός της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείο έμεινε ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος δεν θέλησε να κατέβει ούτε για βουλευτής. Ως βασική αιτία φαίνεται να είναι η διαφωνία του με τη χρησιμοποίηση του Γιάννη Βαρουφάκη στην πρώτη γραμμή.

Κάπως έτσι και για τον ίδιο περίπου λόγο δεν πήγε στο υπουργείο οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια ντρίμπλα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία από το υπουργείο Δικαιοσύνης βρέθηκε στο προεδρείο της Βουλής.

Έκπληξη ήταν η μη συμμετοχή του Αλέξη Μητρόπουλου στο σχήμα. Ο εργατολόγος, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ έμεινε εκτός, ενώ ένας άλλος εργατολόγος ήρθε από το Ευρωκοινοβούλιο. Εκτιμάται ότι η πασοκογενής πτέρυγα εκπροσωπείται από τον κ. Κουρουμπλή.

Για το Νίκο Νικολόπουλο φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε ούτε καν να ακούσει… Άκουσε τον Πάνο Καμμένο και την πρότασή του και την προσπέρασε…