Το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν ένα υπουργείο στη νέα κυβέρνηση.

Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι το ποιο θα είναι το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβουν οι ΑΝΕΛ, ωστόσο, πιθανότατα θα είναι κάποιο « πρώτης γραμμής» υπουργείο.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να συναντηθεί με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ, θα έχει ραντεβού και με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει τόσο από το ΚΚΕ όσο και από το Ποτάμι ψήφο ανοχής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει προσπάθεια προσέγγισης με το Ποτάμι και για κυβερνητική συνεργασία.

Άγνωστο παραμένει ακόμα το τι θα πράξει πλέον ο Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς, μετά τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί τόσο με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ όσο και τον πρόεδρο του Ποταμιού, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας διάλεξε πολύ γρήγορα τον κυβερνητικό του εταίρο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακούσει τι έχει να του προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν αποκλείει να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να στηρίξει μια κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει τους ΑΝΕΛ ως εταίρο.

Τέλος, με δεδομένη τη συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου η νέα κυβέρνηση θα αποκτήσει πλειοψηφία με 162- 163 έδρες καθώς οι Ανεξάρτητοι Ελληνες παίρνουν 13 έδρες, ενώ,ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται μεταξύ των 149 και 150.