«Ζητάμε καθαρή εντολή, πεντακάθαρη, ανόθευτη, αδιαμφισβήτητη» δήλωσε από την πλατεία Ομονοίας όπου πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιμένοντας στην αυτοδυναμία.

«Ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως μια τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Και ζητάμε αυτή την ευκαιρία καθαρή για να έχουμε τη δύναμη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα και στους αυτουργούς των μνημονίων» πρόσθεσε.
Έκανε άνοιγμα στο εκλογικό σώμα καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι πρότινος.

Υπογραμμίζοντας με έμφαση την ανάγκη ενότητας του λαού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «όταν ένας λαός πιστεύει στις δυνάμεις του και ενώνεται, τότε τίποτα και κανείς δε μπορεί να τον σταματήσει». Γι’ αυτό, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «καλώ από δω, από την ιστορική αυτή πλατεία με το συμβολικό όνομα, από τη Πλατεία Ομονοίας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε μια νέα εθνική ομόνοια, σε μια νέα κοινωνική συμμαχία, σε μια νέα πατριωτική συμμαχία».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων, παλαιότερους ή και νεότερους», γιατί, όπως είπε, «κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια, μόνο ανωμαλία και απογοήτευση θα προκαλούσε».

Στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και εκτιμούν ότι η πρωτιά έχει κερδίσει ενώ πλέον αγγίζουν την αυτοδυναμία. Σύμφωνα με όσα λένε στελέχη του κόμματος οι αναποφάσιστοι κινούνται προς το ΣΥΡΙΖΑ όσο περνούν οι μέρες.