Η υποψήφια της ΝΔ στην Α’ Αθηνών και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάνννη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ ενόψει των εκλογών της Κυριακής μίλησε για την πορεία της οικονομίας στην περίπτωση που το κόμμα της κερδίσει τις εκλογές αλλά και στην περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση έρθει από τις εκλογές σίγουρα θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση με την έννοια ότι η τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης έγινε από την κυβέρνηση αυτή με το μαχαίρι στην πλάτη.

Επίσης κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν εξηγεί που θα βρει τα χρήματα για την υλοποίηση του προγράμματος που έχει υποσχεθεί και εξήγησε γιατί με κυβέρνηση ΝΔ θα υλοποιηθούν τώρα οι δεσμεύσεις για μειώσεις στη φορολογία.

Όπως είπε: «Δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Το ένα είναι να επιμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις απόψεις τις οποίες έχει καταθέσει. Αν επιμείνει σε αυτές τις απόψεις, τότε είναι βέβαιο ότι μπαίνουμε σε περίοδο ανωμαλίας. Και ευρωπαϊκής ανωμαλίας και ελληνικής αστάθειας. Τώρα, εάν αλλάξει γνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ και γυρίσει πίσω σε αυτό το οποίο λέγεται ρεαλισμός και πραγματικότητα, τότε θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ. Γιατί ο χρόνος ο οποίος θα χρειαστεί για να φτάσει στο σημείο να αποδεχθεί ότι υπάρχει ένας δρόμος και αυτός είναι η ευρωπαϊκή συνεργασία, θα μας κοστίσει. Θα μας κοστίσει, κ. Αρμένη, χρήματα διότι για να το πω απλά από το «λεφτά υπάρχουν» το Σεπτέμβριο του 2009 στη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Μάιο το Καστελόριζο, μας κόστισε δύο ΕΝΦΙΑ. Για να ξέρουμε τι λέμε! Άρα, αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος σήμερα. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι από τα πολλά λόγια σήμερα να καταλήξουμε σε ένα ακόμα δυσκολότερο μνημόνιο».

Υπογράμμισε ότι: «Οποιαδήποτε κυβέρνηση έρθει από τις εκλογές σίγουρα θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση με την έννοια ότι η τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης έγινε από την κυβέρνηση αυτή με το μαχαίρι στην πλάτη. Δηλαδή, για να εξηγήσω: Δεν έκλεισε η τελευταία διαπραγμάτευση για έναν πολύ απλό λόγο. Διότι πλέον οι πιστωτές μας πρόσθεσαν τον παράγοντα ‘πολιτική αστάθεια’ στην οικονομική διαπραγμάτευση. Οπότε από εκεί και πέρα, ήσουν κολλημένος στον τοίχο. Δεν μπορούσες να ισχυριστείς τίποτα διότι σου λέγανε ‘μπορεί να έρθει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα δις’, ‘μπορεί να έρθει αύριο ο χ ή ο ψ, δύο δις’, ζητούσαν δηλαδή της Παναγιάς τα μάτια. Άρα, μετά βεβαιότητας το πακέτο αυτό και με τη ΝΔ θα κλείσει με πολλή καλύτερη διαπραγμάτευση. Πχ την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό εμείς θα την πολεμήσουμε και πιστεύω με επιτυχία. Θα μπορέσουμε να πάρουμε πράγματα που πριν από τις εκλογές, δεν μπορούσαμε να τα πάρουμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο το πρωί τα δομικά στοιχεία της διαπραγμάτευσης θα αλλάξουν, διότι τα δομικά στοιχεία κ. Αρμένη, δεν εξαρτώνται από εμάς αλλά από αυτούς που μας έδωσαν τα λεφτά. Άρα, ναι σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση εντός όμως του ευρωπαϊκού πλαισίου. Η ανησυχία που υπάρχει για τον κ. Τσίπρα είναι ότι μπορεί αύριο το πρωί με αυτά τα οποία έχει πει μέχρι σήμερα, να βγει εκτός πλαισίου. Αυτό είναι το πρόβλημα».